Bizi takip edin
|
EN

UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Öğretim Programı

Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 101 Hijyen ve Sanitasyon 3 0 3 6
CLM 103 Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - I 1 4 3 6
CLM 105 Gastronomiye Giriş 3 0 3 6
ENG 101 İngilizcede Akademik Beceriler I 2 2 3 3
IUE 100 Oryantasyon ve Kariyer Planlama 1 0 1 2
SFL 1013 İkinci Yabancı Diller I 2 2 3 3
TURK 100 Türk Dili 4 0 4 4
Toplam : 30
1. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 102 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama 3 0 3 6
CLM 104 On kosul Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler - II 1 4 3 6
CLM 108 Mutfak Uygulamaları İçin Hesaplamalar 3 0 3 6
ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II 2 2 3 4
HIST 100 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4 0 4 4
SFL 1024 İkinci Yabancı Diller II 2 2 3 4
Toplam : 30
2. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 211 Türk Mutfak Kültürü 3 0 3 4
CLM 213 Pişirme ve Fırınlama Teknikleri 1 4 3 5
CLM 215 Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - I 2 4 4 5
CLM 217 Gastronomide Etik 2 0 2 3
CLM 219 Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satın Alma 3 0 3 4
ELEC 001 Seçmeli Ders I 2 2 3 5
SFL 201 İkinci Yabancı Diller III 2 2 3 4
Toplam : 30
2. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 202 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3 0 3 5
CLM 206 Gıda Bilimi 2 2 3 6
CLM 214 Sanat, Tasarım ve Gastronomi 1 4 3 5
CLM 216 On kosul Temel Pastacılık ve Hamur İşleri - II 2 4 4 5
ELEC 002 Seçmeli Ders II 3 0 3 5
SFL 202 İkinci Yabancı Diller IV 2 2 3 4
Toplam : 30
3. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 301 Profesyonel Beceri Laboratuvarı I 2 6 5 6
CLM 305 Türk Mutfağı 1 4 3 5
CLM 317 On kosul Maliyet Analizi ve Kontrolü 2 2 3 5
CLMST 304 Staj (8 Hafta) 0 0 0 4
ELEC 003 Seçmeli Ders III 3 0 3 5
ELEC 004 Seçmeli Ders IV 2 2 3 5
Toplam : 30
3. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 302 On kosul Profesyonel Beceri Laboratuvarı II 2 6 5 6
CLM 304 Soğuk Mutfak 1 4 3 4
CLM 308 Restoran Yönetimi 3 0 3 5
ELEC 005 Seçmeli Ders V 3 0 3 5
ENG 310 On kosul İngilizce Temel Konuşma Becerileri 3 0 3 4
POOL 006 GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler 3 0 3 6
Toplam : 30
4. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 413 On kosul Profesyonel Beceri Laboratuvarı - III 2 6 5 6
CLM 495 On kosul Mezuniyet Projesi - I 2 2 3 6
CLMST 404 On kosul Staj (12 Hafta) 0 0 0 4
ELEC 006 Seçmeli Ders VI 2 2 3 4
ENG 410 On kosul Kariyer gelişimi için İngilizce 3 0 3 4
POOL 007 GED - İnovasyon ve Girişimcilik 3 0 3 6
Toplam : 30
4. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 404 On kosul Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV 2 6 5 6
CLM 406 Ege Mutfağı 1 4 3 4
CLM 408 İçecek Kültürü 3 0 3 4
CLM 496 On kosul Mezuniyet Projesi - II 0 4 2 6
ELEC 007 Seçmeli Ders VII 3 0 3 5
ELEC 008 Seçmeli Ders VIII 3 0 3 5
Toplam : 30
Seçmeli Dersler
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 220 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı 2 2 3 4
CLM 221 Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü 3 0 3 4
CLM 222 Çikolata 2 2 3 5
CLM 223 Ekmek Yapımı 2 2 3 4
CLM 224 On kosul İleri Ekmekçilik 1 4 3 5
CLM 225 Gastronomik Terminoloji 3 0 3 4
CLM 226 Yiyecek İçeçek Servisi 3 0 3 4
CLM 227 Yemek Kültürü Gazeteciliği 3 0 3 4
CLM 228 Mutfak Tarihinde Eğilimler 3 0 3 4
CLM 232 Gastronomide Yeni Eğilimler 3 0 3 4
CLM 321 Pastacılık - I 0 4 2 5
CLM 322 On kosul Pastacılık - 2 2 2 3 5
CLM 323 Önoloji 3 0 3 4
CLM 324 On kosul Önoloji, Yemek ve Duyusal Analiz 2 2 3 5
CLM 325 Avrupa Mutfakları 2 2 3 5
CLM 326 Vejetaryen Mutfağı 2 2 3 4
CLM 327 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi 3 0 3 4
CLM 328 Gastronomi Turizmi 3 0 3 4
CLM 329 Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme 3 0 3 4
CLM 331 Asya Mutfağı 2 2 3 5
CLM 332 Mutfak Endüstrisinde Bilgisayar Uygulamaları 3 0 3 4
CLM 333 Beslenme ve Menü Planlamada Özel Konular 3 0 3 5
CLM 341 On kosul Pişirme Kimyası: Uygulamalı Mutfak Reaksiyonları 1 4 3 5
CLM 355 Gıda ve İçeceklerin Pazarlanması 3 0 3 4
CLM 421 On kosul İleri Pastacılık - I 2 4 4 5
CLM 423 Şarküteri 2 2 3 5
CLM 424 Bölgesel İtalyan Mutfağı 2 2 3 5
CLM 426 Amerika Mutfakları 2 2 3 5
CLM 427 Osmanlı ve Türk Tatlıları 2 2 3 4
CLM 428 Gastronomide Uygulama Atölyeleri 3 0 3 4
CLM 429 Şeker Süsleme ve Şekerleme 2 2 3 4
CLM 431 Ticari Yiyecek Üretimi 3 0 3 5
CLM 433 Gastronomi Stratejileri ve Markalaşma 3 0 3 6
CLM 442 On kosul İleri Pastacılık - II 2 4 4 5
CLM 462 Geleneksel Avrupa Mutfağı 2 2 3 5
CLM 472 Yöresel Türk Mutfakları 2 2 3 4
CLM 491 Hızlı Servis Restoran Yönetimi 3 0 3 4
Diğer Notlar

Mezun olabilmek için toplamda 240 AKTS'lik ders alınması gerekmektedir.   Bölüm öğrencileri toplam 240 AKTS'yi sağlayacak şekilde Genel Eğitim Dersleri (GED) ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir.

Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 8 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür.

Seçmeli dersler;


               -En az 5 adet bölüm seçmeli alınması zorunludur.

 

Genel Eğitim Dersleri (GED) Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 2 adet GED (Genel Eğitim)  dersi almakla yükümlüdür.

GED derslerinden;

               -  1 adeti Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler alanından
               - 1 adeti İnovasyon ve Girişimcilik alanından
                 alınmalıdır.

 

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr

 SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.