
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Eğitim Amaçları
- Gastronomin çok disiplinli yapısına uygun kavram, beceri, araç-gereç ve teknolojiler ile yiyecek-içecek sektörünün farklı alanlarında teorik ve pratik bilgileri kavramsal bir çerçeve dahilinde değerlendirebilen profesyoneller yetiştirir.
- Dünya ve Türk Mutfak kültürleri çerçevesinde, gıda hijyeni, güvenliği ve temel beslenme ilkelerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini bilerek, profesyonel mutfak uygulamalarını çevre bilinci ile sürdürülebilirlik esaslarına uygun biçimde gerçekleştiren profesyoneller yetiştirir.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin etik değerlere sahip, bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle güncelleyen ve geliştiren bireyler yetiştirir.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak ulusal-uluslararası platformlarda kendini ifade edebilen ve mesleki becerilerini sergileyen profesyoneller yetiştirir.
- Profesyonel mutfak uygulamalarını, sanat, tasarım ve gastronomi disiplinleri çerçevesinde yorumlayabilen profesyoneller yetiştirir.
HABER |TÜM HABERLER

Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf

‘Mutfak’ta Örnek Birliktelik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj imkanlarını geliştirmek için yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Bilsev Group ile protokol imzaladı.

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve

BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ

KARANTİNA SÜRECİNDE SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, dengeli ve yeterli beslenme için kolayca yapılabilecek yemek tarifleri hazırladı. Tarifler üniversitenin sosyal