
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Sıkça Sorulan Sorular
Başvuru ve Değerlendirme
Lisans programımıza yerleşiminiz ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Yerleştirme her yıl üniversite tarafından belirlenen ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan kontenjana göre yapılır.
Bölümümüzde öğrenci olabilmeniz için tercihlerinizi Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan aldığınız Sözel puan türü ile yapabilirsiniz.
Bölümümüze kayıt yaptıracak aday öğrencilerimizin; üzerinde adayın isim, soy isim ve T.C. Kimlik numarası bilgileri bulunan kapalı zarf içinde “Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu“ ile “Akciğer TBC”, “PA Akciğer” filmi ve raporunu üniversiteye ibraz etmeleri gerekmektedir.
Sağlık Kurulu (Heyet) Raporunun tam teşekküllü bir hastanenin (devlet hastanesi, üniversite hastanesi veya özel hastane olabilir) iç hastalıkları, kulak burun boğaz, göğüs hastalıkları, ortopedi, nöroloji, psikiyatri ve diğer gerekli diğer servislerde uzman muayenelerinin yapılarak alınması, Hepatit Testi (Hepatit B, C Markerleri, HBS Ag, Anti HBS,-Anti HCV); HIV Testi; burun-boğaz kültür tetkikleri; portör testi, Gaita Mikroskopisi, Gaita Kültürü tahlil sonuçlarının açık bir şekilde belirtilmesi ve “bedensel ve ruhsal yönden, her türlü gıda üretimi ve mutfak yönetimi süreçlerinde görev almaya elverişlidir'' ibaresini içermesi gerekmektedir.
Ayrıca raporda aday, kronik ve bulaşıcı hastalıklar, el becerisi gerektiren bıçak ve benzeri mutfak aletlerinin kullanılması açısından nörolojik ve ortopedik engel, mutfak koşullarında çalışmasına engel olabilecek duyu kaybı (görme, işitme, tat vb.), yoğun eğitim ve çalışma saatlerine uyumu zorlaştırabilecek hastalık veya rahatsızlık, hizmet sektöründe çalışmaya engel olabilecek ruhsal rahatsızlık gibi konularda değerlendirilmelidir.
Her yıl üniversitemizin akademik takvimine göre, dönem başlangıcının ilk haftası yüksekokul sekreterliğine teslim edilmelidir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün sağlık raporu talep etmesindeki sebep uygulamalı dersler ile ilgili ileriki zamanlarda sorun çıkmadan sağlıklı bir şekilde eğitimin yürütülmesini sağlamaktır.
Bizler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik kadrosu olarak sizlerin eksiklerini gidermek ve sizleri sektöre en iyi şekilde hazırlamak için hazır bulunmaktayız. Hiçbir şey bilmiyorum yapamıyorum diye üzülme biz öğreteceğiz.
Kontenjan, Burslar ve Ücretler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2019-2020 akademik yılı kontenjanları
Tam Öğretim Ücreti Burslu (%100) |
7 |
Tüm Lise mezunları Öğretim Ücreti Burslu (%50) |
39 |
Toplam Kontenjan |
46 |
Üniversitemize “ücretli” kontenjandan yerleşen öğrencilerden https://www.ieu.edu.tr/tercih/tr/burslar.php linkinde yer alan şartları sağlayanlara, her bir üyelik için bir kere olmak üzere İzmir Ticaret Odası için %25 oranında, İzmir İlçe Ticaret Odaları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı diğer il ve ilçe ticaret odası için %15 oranında öğretim ücreti indirimi uygulanır.
Daha ayrıntılı bilgi edinmek istersen aşağıda linke tıklaman yeterli:
Birden fazla burs veya indirim almaya hak kazanan öğrenciler, sadece kapsamı geniş ve tutarı yüksek olan burstan/indirimden yararlandırılır.
İzmir Ekonomi Üniversitesi başarılı öğrencilerini her daim desteklemek ve teşvik etmektedir. Başarı burslarımız ile ilgili bilgi için linki tıklaman yeterli:
Burslardan yararlanma süresi azami süreler kadardır. Bu süreler, Yabancı Dil Hazırlık Programı'nda 2 yıl; ön lisans programlarında 4 yıl; 4 yıllık lisans programlarında 7 yıl, 6 yıllık lisans programlarında 9 yıldır. Burslar, bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden herhangi bir dönemde kayıtlarını donduran öğrencilerin kayıt dondurdukları süreler bursluluk süresine ilave edilir.
Burslardan yararlanma süresi azami süreler kadardır. Bu süreler, Yabancı Dil Hazırlık Programı'nda 2 yıl; ön lisans programlarında 4 yıl; 4 yıllık lisans programlarında 7 yıl, 6 yıllık lisans programlarında 9 yıldır. Burslar, bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden herhangi bir dönemde kayıtlarını donduran öğrencilerin kayıt dondurdukları süreler bursluluk süresine ilave edilir.
Burslardan yararlanma süresi azami süreler kadardır. Bu süreler, Yabancı Dil Hazırlık Programı'nda 2 yıl; ön lisans programlarında 4 yıl; 4 yıllık lisans programlarında 7 yıl, 6 yıllık lisans programlarında 9 yıldır. Burslar, bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden herhangi bir dönemde kayıtlarını donduran öğrencilerin kayıt dondurdukları süreler bursluluk süresine ilave edilir.
Eğitim ücretleri her yıl mütevelli heyetinin kararı ile belirlenmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi için http://oim.ieu.edu.tr/tr/lisans-ve-onlisans-programlari linkinden yararlanabilirsiniz.
Dersler ve Stajlar
Fakültelerde olduğu gibi yüksekokullarda da verilen diploma, dört yıllık lisans eğitiminin karşılığı olan lisans diplomasıdır, aralarında bir fark yoktur. Bu nedenle 4 yıllık lisans programlarını barındıran yüksekokul mezunları da yurtiçi veya yurt dışında lisansüstü programlara başvuru yapabilirler.
Eğitim dilimiz İngilizce olduğu için, üniversitemizin düzenlediği ‘Seviye Belirleme Sınavı’nda geçer puan alamayan öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programını tamamlaması, lisans programındaki dersleri takip edebilmeleri açısından şarttır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü doğası gereği uygulama ağırlıklı bir programdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademik eğitim-öğretim programımızda uygulamalı ve teorik dersler birbirlerini tamamlayarak sektöre bütüncül bir bakış açısı kazanmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Uygulamalı mutfak dersleri sayesinde mutfaktaki hızınızı, pratiğinizi, deneyiminizi arttırırken; geniş teorik ders seçeneklerimiz sayesinde yönetimsel bilgi ve beceriler kazanıp, bilimsel yaklaşımları anlayarak araştırmayı deneyimleme şansı bulacaksınız. Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı, Şarap Bilimi, Gıda Bilimi, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, İçecek Kültürü ve Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satın Alma gibi ve daha birçok teorik ders ile kendinizi gastronomi biliminin her alanında geliştirmeye hazır olacaksınız.
Eğitim öğretim programında yer alan teorik ve uygulamalı derslerin dağılımı birbirine eştir.
Sektörel başarınızı arttırmak amacıyla sizlerle yakından ilgilenmek bizler için çok önemlidir. Bu sebeple uygulama derslerinin içeriğine ve işleniş şekline göre sınıflarımız 10 – 20 arasında öğrenci kapasitesi ile uygulanmaktadır.
Bölümümüzde uygulamalı derslerin yapıldığı toplam 3 adet mutfak bulunmaktadır. Bu mutfaklar temel eğitim mutfağı, restoran mutfağı ve pastane mutfağı olarak gruplanmaktadır. Eğitim mutfaklarımız izle-öğren-uygula modeline göre tasarlanıp profesyonel mutfak sistemine uygun biçimde düzenlendi ve eğitimimizi en üst seviyeye taşımak için gerekli son teknolojik altyapı ile donatıldı. Profesyonel mutfaklarda bulunması gereken tüm ekipman ve donanım mutfaklarımızda mevcut. İndüksiyonlu ocaklar, konveksiyonel ve kombi fırınlar, son teknoloji pişirme ve soğutma araç-gereçleri, karıştırıcılar ve hamur açma makineleri, her çeşit akıllı mutfak robotu siz öğrencilerimizin kullanımına sunulmuş durumdadır. Aynı zamanda pastacılık alanında uzmanlaşmış şeflerimiz ile tüm pastane ürünlerini profesyonel pastane mutfağımızda uygulayarak öğrenebilirsiniz.
Evet, görseli aşağıda bulabilirsiniz:
Mutfak derslerimizde izle-öğren-uygula yöntemi ile ilerliyoruz. Mutfakta alanında uzman ve sektör deneyimi geniş olan şefler ile çalışarak uygulama eğitimi veriyoruz. Ayrıca uygulama restoranımızda ders kapsamında şef ve öğrenciler tarafından hazırlanan günlük menüler misafirlerimiz ile buluşuyor. Bu sayede öğrencilerimiz gerçek bir restoran simülasyonunda kendini geliştirme yetisine sahip oluyor. Tüm bunlara ek olarak restoran servisi kapsamında KERZZPOS yazılımı ile EPOS sistemi sayesinde adisyon ve envanter yönetimi uygulamasını öğrenerek mutfak sürecini yapımdan servise kadar en kapsamlı haliyle deneyimleme şansınız var.
Mutfakta her operasyondan sorumlu olan pozisyon şefin kendisidir. Servisten sıcak mutfağa pasta mutfağına kadar koordinasyonunu gerçekleştirir ve yürütür. Bu sebeple sizlerin bu pozisyonda başarılı olması için tüm alt yapıyı sağlayacak mesleki eğitimi vermekteyiz.
Üniversitede eğitim alırken seçmeli derslerimizi uygulamalı ve teorik olarak geniş bir havuzda hazırlamış bulunmaktayız. Dünya mutfaklarının ayrıntılarını öğrenirken restoran yönetimini ilgilendiren mesleki ayrıntılara kadar çeşitli derslerimiz mevcuttur.
Genel eğitim dersleri siz öğrencilerimizi topluma, dünyaya ve mesleğinize çok yönlü olabilmeniz adına hazırlanmış derslerdir. Genel eğitim derslerimizi barındıran değişik başlıklarda havuzlarımız vardır. Öğrencilerimiz; iktisadi bilimler, insanlık ve toplum bilimleri, sosyal farkındalık ve etik, girişimcilik ve inovasyon, sanat ve iletişim havuzlarından diledikleri dersleri seçerek bilgi birikimlerini arttırma şansına sahip olacaklardır.
Eğitim dilimizin İngilizce olması ile birlikte öğrencilerimiz üniversitemiz kapsamında yer alan 9 farklı dilden birini seçerek küreselleşen dünyada yerlerini hazırlayacak ve ikinci yabancı dil avantajını kullanarak sektördeki farklılıklarını ortaya koyacaklardır.
Gastronomi alanı multidisipliner bir alan olup günümüz dünyasında hızla değişen ve popüler olan bir alandır. Bu değişimi izleyebilmeniz için bölümümüzde her türlü dersimiz mevcuttur.
Eğitim-öğretim hayatınız boyunca edindiğiniz bilgi birikimini nerede ve nasıl kullanıp yaratıcı olmanızı sağlayan araştırma/geliştirme ve bitirme projesi derslerimiz mevcuttur. Genel eğitim dersleri kapsamında inovasyon ve girişimcilik üzerine de ders alarak genç bir girişimci olabilme şansını da uzmanlarımızın desteği ile yakalamanızı sağlamaktayız.
Almış olduğunuzu eğitimi ve yeteneklerinizi sunabilmenizi sağlayabilmek için 4. sınıfta ders alarak portfolyo hazırlayabilmektesiniz.
Öğrenciler, bölümden mezun olmadan önce üç adet zorunlu stajı tamamlamak durumundadırlar. Tüm öğrenciler birinci ve ikinci sınıfta 20 iş günü, üçüncü sınıfta ise 60 iş günü olmak üzere kurum dışında uygulama stajı yapmakla yükümlüdürler.
Yurt dışında yapılacak stajlar, GMSB ikili anlaşmaları kapsamında ilgili akademik yıl için belirlenen kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilir.
Yurt dışı stajlarına seçilme ve değerlendirme kriterleri, anlaşmalı kurum/işletme ve ülkeler özelinde farklılıklar göstermektedir. Bunlara ilişkin bilgiler, stajların gerçekleştirileceği ilgili akademik yıl başında öğrencilere ilan edilir.
Bölümün anlaşması olduğu durumlar haricinde öğrencilerimize staj yapabilecekleri işletmeler bölümümüz tarafından sağlanmamaktadır. Ancak, öğrencilerimiz kendi imkanları dahilinde staj yapabileceği işletme bulamaması durumunda bölüm olarak her zaman destek vermekteyiz.
20’şer iş günü olarak yapılan ilk iki zorunlu staj mutfak ya da yönetim alanında yapılabilir. Ancak 60 iş günü olan 3. stajın mutfakta yapılması gerekmektedir.
Ancak aynı yerde iki kez üst üste staj yapılamaz ve staj yerinin uygunluğu konusunda staj komisyonunun onayını almak zorunludur.
Öğrencimizin staj talebinin kurumunuz tarafından onaylanması halinde 5510 sayılı Kanunun 5. maddesinin (b) bendi gereğince staj yapacak öğrencimizin “İş Kazası Meslek Hastalığı” primi stajı süresince Üniversitemiz tarafından ödenmektedir.
Her staj dönemi, öğrencilerimiz staj komisyonu tarafından önceden belirlenmeyen rastgele zamanlarda denetlenmektedir. Bu denetleme en az 3 farklı zaman dilimini içermektedir.
Staj değerlendirme süreci, staj ile ilgili evrakların tam olarak teslim edilmesi ve stajlarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirmeleri ile sonlandırılmaktadır. Ayrıntılar için aşağıda belirtilen linke tıklamanız yeterli:
Staj değerlendirmelerinde başarısız notu aşağıdaki koşullarda verilmektedir.
- Staj evraklarının eksik teslim edilmesi,
- Staj sunumunun yapılmaması,
- Staj devam zorunluluğunu yerine getirmemesi,
- İşletme sahibi yapılan stajyer değerlendirme raporu,
- İşletme ile anlaşılmaması durumlarında staj başarısız olarak değerlendirilmektedir.
Başarısız olunan her staj tekrar edilmek durumundadır. Özel durumlar mevcut ise staj komisyonu tarafından belirtilen karara göre hareket edilmesi gerekmektedir. Özel durumlara yönelik:
- Öğrenciye ait sağlık problemi
- Ailevi (1. derece yakını) sağlık problemleri
Uygulamalı derslerde güvenlik ve hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde öğrenci o günkü derse alınmayacaktır ve devamsızlıktan sayılacaktır.
Uygulamalı derslerde 3 kere (tüm ders boyunca) devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Sayı artması durumunda öğrenci dersten NA (Devamsız) notu alarak kalacaktır.
Teorik derslerde devam zorunluluğu YÖK ve senato tarafından belirlenen oranda takip edilmektedir. Aşağıdaki linkten bir tıkla ulaşabilirsin:
https://www.ieu.edu.tr/tr/bylaws/type/read/id/72
Güncellenecektir
Çift dal veya yan dal koşulları ile ilgili her türlü sorun için aşağıdaki linki tıklaman yeterli:
Çift dal veya yan dal koşulları ile ilgili her türlü sorun için aşağıdaki linki tıklaman yeterli:
Çift dal veya yan dal koşulları ile ilgili her türlü sorun için aşağıdaki linki tıklaman yeterli:
Çift dal veya yan dal koşulları ile ilgili her türlü sorun için aşağıdaki linki tıklaman yeterli:
Çift dal veya yan dal koşulları ile ilgili her türlü sorun için aşağıdaki linki tıklaman yeterli:
YÖK kuralları gereği dört yıllık bir eğitim programına kabul edilen her öğrencinin bu programı başarı ile tamamlaması için azami 7 akademik yıl (14 akademik dönem) süresi vardır. İngilizce hazırlık sınıfı bu süreye dahil değildir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olan öğrenciler
-Şef olarak mutfak hiyerarşisindeki farklı pozisyonlarda görev alabilirler,
-Yiyecek-içecek sektörünün yönetim kademelerinde çalışabilir,
-Akademik olarak kendilerini geliştirerek üniversite veya akademilerde eğitmen şeflik yapabilirler.
Sektörde şef olarak çalışan mezunlar, kendi işletmelerini açmayı tercih edebilmekte ya da otel, havayolları, kruvaziyer gemileri, catering firmaları, gıda üretim şirketlerinde çalışabilmektedir; sektöre ürün tedarik eden firma ve hammadde şirketi kuran ya da bu firmalar için çalışan mezunlarımız da vardır.
Mezunlarımız yaygın olarak işletme, turizm işletmeciliği, ekonomi, gastronomi ve gıda tasarımı alanlarında yüksek lisans eğitimine devam etmektedirler. Bu alanların dışında kalan alanlarda da eğitiminize devam edebilirsiniz. Devam etmek için ilgili eğitim kurumlarının sınavlarında ve varsa mülakatlarında başarılı olmanız gerekir.
Sosyal ve doğa bilimleri alanlarında uzmanlığını almış öğretim üyesi ve öğretim görevlilerimizin yanı sıra mutfak uygulamaları konusunda ulusal ve uluslararası restorancılık deneyimlerine sahip öğretim görevlisi kadromuz mutfak uygulama derslerimizden sorumludur.
Akademik kadromuz lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra ulusal ve uluslararası akademik kurumlarda uzmanlıklarını edinmişlerdir. Mutfak derslerinden sorumlu öğretim görevlilerimiz dünya mutfak konularında Avrupa ve Amerika’da yer alan gastronomi okullarında eğitim alarak yurtdışında farklı bölgelerde bulunan restoranlarda çalıştıktan sonra bölümümüz kadrosunda yerlerini almışlardır.
Bölümümüz akademik kadrosunda yer alan öğretim kadromuzun uzmanlık alanları gastronomi turizmi, mutfak kültürü, turizm pazarlaması, turizm işletmeciliği, duyusal analiz, gıda tasarımı, dünya mutfakları gibi alanlardan oluşmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için linki inceleyebilirsin. https://culinary.ieu.edu.tr/tr/academic_personnel
Bölüm olarak her mevsim değişik etkinlikler ve faaliyetler düzenlemekteyiz veya katılmaktayız. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklaman yeterli:
Bölümümüzün Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Institut Paul Bocuse ve Portekiz'de bulunan Instituto Politecnico di Guarda kurumlarıyla Erasmus bağlantısı bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklaman yeterli:
https://oia.ieu.edu.tr/tr
Bu konuyla ilgili tüm soruların için aşağıdaki linki inceleyebilirsin.
Yaz okulunda hiç açılmayacak ve ek ders sınavı yapılmayacak derslerin listesi için linke tıklayınız:
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2661_1640261600.pdf
Tüm merak ettiğiniz konular için E-chef ile iletişime geçebilirsiniz. E-chef tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
Tel: 0232 488 8144
E-posta: gastronomy@ieu.edu.tr
COVID-19 Süreci
Bu konuda YÖK’ten gelen bilgiler ışığında ilerleyeceğiz. İki durum için de hazırlıklarımız tam.
Evet, sağlığınız bizim için çok önemli. Bu sebeple:
Covid-19 pandemisi ile alakalı tüm hijyen önlemlerimizi aldık. Buna ek olarak bazı önemli noktaların üzerinden geçelim:
Bölüm içinde ve uygulamalı dersler sırasında maske ve siperlik takmak, sosyal mesafeyi korumak, uygulamalı derslere tam takım ve temiz şef kıyafeti ve boydan dezenfeksiyon yapılarak katılım sağlamak, uygulamalı ders süresince her 40 dakikada bir el dezenfeksiyonunu sağlamak zorunludur. Tüm kuralların yer aldığı ayrıntılı listeye ulaşmak için bölüm ana sayfamızı kontrol edebilirsin.
https://culinary.ieu.edu.tr/tr/kisisel-hijyen-ve-mutfak-guvenligi
İzmir Ekonomi Üniversitesi akıllı sınıflarıyla her programda eğitim verebilmektedir. BlackBoard ve Panopto kullandığımız sistemlerdir.
HABER |TÜM HABERLER

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve

BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ

KARANTİNA SÜRECİNDE SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, dengeli ve yeterli beslenme için kolayca yapılabilecek yemek tarifleri hazırladı. Tarifler üniversitenin sosyal

RAMAZAN SOFRALARI GÜNCELLENDİ
Ramazan sofralarını süsleyen asırlık Anadolu yemekleri, gastronomik dokunuşlarla günümüze uyarlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Koordinatörü Şef Tolgahan

KARANTİNA SÜRECİNDE DUYGUSAL YEME
Koronavirüsten korunmak amacıyla evde vakit geçirilen süreçte fazla yiyecek tüketenlere, “duygusal yeme” uyarısı geldi.

ASIRLIK LEZZETLER BURSA DÖNÜŞECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının birbirinden özel lezzetleri ile gizemli öykülerini, bilim ışığında gün yüzüne çıkarmak amacıyla "Yemek Masası/Asırlık

MSYB ÖĞRENCİLERİ BTA İZMİR'DE
CLM 202 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz BTA Catering Services Izmir ’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Şef Selçuk Bağ ve gıda güvenliği

FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü CLM 301 ve CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı, CLM 305 Türk Mutfağı, CLM 203 Sanat, Tasarım ve

"1 KURABİYE 1 UMUT"
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, şefleri Melike Konday ile Pastacılık dersi kapsamında yılbaşına özel “1 Kurabiye 1 Umut” projesi kapsamında rengarenk makaronlar

MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE
CLM 209 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Swissotel Büyük Efes İzmir’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Executive Chef Sedat Buğday ve

MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, dünyada her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Haftası kapsamında İtalyan Şef Francesco Pucci’yi ağırladı. Öğrencilerimiz, şefin beraberinde

MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği
CLM 305 Türk Mutfağı dersinin bugünkü konuğu Kokoreççi Baki Usta'nın şefi Volkan Çolak oldu. Gezginkereviz ve harbiyiyorum gibi bloggerlarla Peyvend Merttürk'ün hazırlayıp sunduğu

GASTROFEST ETKİNLİĞİMİZDEN
İzmir’in ilk gastronomi festivali olan GastroFest 21 Ekim 2018’de tarihi Alsancak Garı’nda “Göç Mutfağı” teması ile gerçekleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve

MUTFAK KONAK: İZMİR LEZZETLERİ FESTİVALİ
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-19-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri Festivali’nde ünlü şefler ve alanlarında uzman kişiler tarafından atölye çalışmaları,

MAVİBAHÇE GASTRONOMİ FESTİVALİ
5-7 Ekim 2018 tarihinde İzmir Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Mavibahçe Gastronomi Festivali usta şefler, akademisyenler ve mutfağa gönül vermiş profesyonellerin keyifli söyleşilerı

MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI projesi kapsamında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün konuğu olan Bornova Ali Suavi İlköğretim

İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN
16.Nisan.2018’de geçekleşen üniversitemizin 17. Kuruluş yıldönümü töreni için kutlama pastası bölüm şeflerimiz Selcen Dabağ ve Ece Eryener tarafından hazırlandı. Bu özel günde

EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN
Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül

KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından ilan edilen “Dünya Zeytin Günü” kapsamında, , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu himayesinde Dünya Zeytin Günü kutlama programı ve Köstem Zeytinyağı müzesi açılış töreni 18

MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan İtalyan Şef Eugenio

10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Uygulama Restoran’ınde haftanın dört günü öğrenciler tarafından akademik ve idari personel için hazırlanan öğlen yemeği servisi 10

FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI
3. Sınıf öğrencilerinin MOF (Meilleur Ouvrier de France) ünvanına sahip Şef Joseph Viola ile bir hafta sürecek olan Fransız mutfak eğitimleri başladı.Öğrenciler

EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ
Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve

MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI
İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde buluştukları workshop'ta Ege’nin eşsiz lezzetlerini

ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ
Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve

UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur

İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR
İzmir Ekonomili genç şefler, enginara yeni tatlar katıyor. Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı

EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ
Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra

EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ
Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen

MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı

MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler

MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!
Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’
Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi

EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK
Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 –

EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ
Ege’nin dillere destan lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü uygulama mutfağında kayıt altına alınıyor. Yüzyıllar öncesine giden ve