Akademik Yayınlar - Gastronomi ve Mutfak Sanatları | İzmir Ekonomi Üniversitesi

UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Akademik Yayınlar

SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

Uluslararası

  • Betül Öztürk , Ayşegül Yalçın and Durmuş Özdemir.
    (2010) Determination of Olive Oil Adulteration with Vegetable Oils by Near Infrared Spectroscopy coupled with Multivariate Calibration".
    Journal Of Near Infrared Spectroscopy , Vol. 18, No. 3, 191-201,
  • Durmuş Özdemir , Betül Öztürk.
    (2004) Genetic Multivariate Calibration Methods for Near Infrared (NIR) Spectroscopic Determination of Complex Mixtures.
    Turkish Journal Of Chemistry , Vol. 28, 497-514,

Diğer indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

Ulusal

  • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
    (2017) Professional Tourist Guides Perceptions on Gastronomic Tourism in Turkey.
    Journal Of Tourism And Gastronomy Studies , Vol. 5, No. 1, 3-19,
  • Feray İrigüler , M. Emre Güler.
    (2016) Emotional Labor of Tourist Guides: How Does It Affect Their Job Satisfaction and Burnout Levels?.
    Journal Of Yaşar University , Vol. 11, No. 42, 113-123,

Hakemli dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

Uluslararası

  • Duygu Gizem Saygın , Gözde Dumlu Bilgin.
    (2017) The Low FODMAP Diet As A Current Dietary Approach On Irritable Bowel Syndrome.
    International Peer-Reviewed Journal Of Nutrition Research , 117-147,
  • Feray Iriguler.
    (2019) Gastronomik Kimlik Oluşumunda Mutfak Müzelerinin Rolü: Köstem Zeytinyağı Müzesi Örneği.
    20. Ulusal Turizm Kongresi / 20. Ulusal Turizm Kongresi Bildiri Kitabı
    812-818, ISBN: 978-975-06-3632-5
  • Betül Öztürk , Selin İşevcan Ertamay.
    (2019) Wine bottle design thinking modelling: An analysis of local wine brands within Urla vineyard road.
    42nd World Congress Of Vine And Wine
  • Necmiye Nida Özgen , Settar Uğur Kurt and Aypar Satı.
    (2019) Hostellere Yapılan Çevrimiçi Yorumların Değerlendirilmesi: İstanbul ve Kapadokya Örnekleri.
    Anatolia Turizm Akademisi / 5. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı
    39-40, ISBN: 978-975-441-525-4
  • Selin İşevcan Ertamay , Atilla Akbaba.
    (2019) European Union Tourism Policies: Institutionalization Impact Factors.
    VIII. National And IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium / Rural Tourism - Proceeding Book
    514-520,
  • Betül Öztürk , Buket Kasalı and Arda Yılmaz.
    (2018) URLA – CREATIVE TOURISM, HERITAGE CUISINES, FOODWAYS AND GASTRONOMIC TRADITIONS.
    HOTELPLAN2018
  • Feray İrigüler , Osman Nuri Özdoğan.
    (2017) Food Festivals as a Gastronomic Event and Attendees Motivations The Case Of International Urla Artichoke Festival.
    3. International Gastronomic Tourism Congress / International Gastronomic Tourism Congress Proceedings
  • Betül Öztürk , Selin İşevcan Ertamay.
    (2017) 21. YÜZYILA DOĞRU TÜRK GASTRONOMİSİ VE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELİŞİMİNİN ETKİLERİ.
    18. Ulusal Turizm Kongresi
  • Betül Öztürk , Selin İşevcan Ertamay.
    (2017) 21. Yüzyıla Doğru Türk Gastronomisi Ve Geçmişten Günümüze Gelişiminin Etkileri.
    18. Ulusal Turizm Kongresi
    756-764, ISBN: 978-605-2323-09-0
  • Feray İrigüler , Betül Öztürk.
    (2016) Street Food as a Gasronomic Tool in Turkey.
    2. International Gastronomic Tourism Congress İzmir / International Gastronomic Tourism Congress Proceedings
    49-64, ISBN: 978-605-67238-0-3
  • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
    (2015) Türkiyedeki Profesyonel Turist Rehberlerinin Gastronomi Turizmine Bakışı..
    1. International Gastronomic Tourism Congress İzmir / International Gastronomic Tourism Congress Proceeding Abstracts
    43-43,
  • Feray İrigüler.
    Kremalar, Koyu Kremalar, Pudingler, Soğuk Tatlılar ve Soslar.
    977-995
    Elif Denizci.
    Profesyonel Aşçılık.
    (2019), Nobel Yaşam, ISBN: 9786059746939
  • Selin İşevcan Ertamay , Feray İrigüler.
    Turistik Ürün, Çekicilik ve Ağırlamanın Bir Unsuru Olarak Gastronomi.
    14-34
    Atilla Akbaba , Neslihan Çetinkaya.
    Gastronomi ve Yiyecek Tarihi.
    (2018), Detay Yayıncılık,
  • Betül Öztürk.
    Zeytin ve bölge kültürü Üzerine kurgulanmş Bir Yaşamı Paylaşmak.
    136-139
    İzmir Akdeniz Akademisi.
    Ölmez ağacın Peşinde Zeytinime Dokunma İzmir Zeytin Sempozyumu.
    (2018), İzmir Akdeniz Akademisi, ISBN: 978-975-18-0192-0
  • Betül Öztürk.
    Mutfakta Enginar lezzeti.
    Betül Öztürk , Eren Akçiçek and Durmuş Eşiyok.
    Enginar Kalbi Olan Lezzet ve Sağlık Sebzesi.
    (2018), İzmir Ticaret Borsası, ISBN: 978-605-137-681-3
  • Betül Öztürk , Sırma Güven.
    Gastronomi ile ilgili genel kavramlar.
    1-13
    Atilla Akbaba , Neslihan Çetinkaya.
    Gastronomi ve Yiyecek Tarihi.
    (2018), Detay, ISBN: 978-605-2323-67-0
  • Feray Iriguler , Betül Öztürk and Sırma Güven.
    Sokak Yemekleri.
    217-238
    Osman Nuri Özdoğan.
    Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II.
    (2016), Detay Yayıncılık, Ankara,
  • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
    Tourist Guiding: Cindirella of the Tourism.
    203-216
    Cevdet Avcıkurt , Mihaela S. Dinu , Necdet Hacıoğlu and Recep Efe.
    Global Issues and Trends in Tourism.
    (2016), St. Kliment Ohridski University Press Sofia,
  • Betül Öztürk , Aysun Arıkan , Durmuş Özdemir.
    Olive Oil Adulteration with Sunflower and Corn Oil Using Molecular Fluorescence Spectroscopy: Determination of Olive Oil Adulteration with Sunflower and Corn Oil.
    451-461
    Victor Preedy , Ronald Watson.
    Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention.
    (2010), Academic Press, ISBN: 978-0-12-374420-3

E-Chef BİR TIKLA KARŞINDA


 SOSYAL MEDYA


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.