Logo
My IEU Logo
EN
Üniversite
Başkanımızdan
Rektörümüzden
Tarihçe
Mütevelli Heyeti
İdari Birimler
Rektörlük
Misyon ve Vizyon
Burslar
İş Birliği
İEÜ'de Kalite Yapılanması
Yönetmelik / Yönerge
Ödüllerimiz
Kişisel Verilerin Korunması
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı
İlke ve Politikalarımız
Akademik
Yüksekokullar
Fakülteler
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Ortak Dersler
  • Adalet Meslek Yüksekokulu
  • Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Ekonomi Alanı
  • Hukuk Alanı
  • İletişim Alanı
  • İşletme Alanı
  • Lojistik Alanı
  • Matematik Alanı
  • Mimarlık Alanı
  • Mühendislik Alanı
  • Psikoloji Alanı
  • Sağlık Alanı
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Alanı
  • Sürdürülebilir Enerji Alanı
  • Tasarım Çalışmaları Alanı
  • Yabancı Diller Eğitimi Alanı
Araştırma
Araştırma Merkezleri
Kütüphane
Akıllı Kampüs
Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
İzmir Bilimpark
Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)
Çocuk Üniversitesi
Etik Kurul
Öğretme ve Öğrenme Merkezi (EKOEĞİTİM)
Psikolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM)
Kampüs
İEÜ'de Hayat
İzmir
Kütüphane
Yurtlar ve Barınma
Kafe ve Restoran
Öğrenci Kulüpleri
İEÜ Yayınevi
Engelli Destek Birimi
Sağlık ve Psikolojik Danışma
INTERNATIONAL
İletişim
İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Üniversite
    • Başkanımızdan
    • Rektörümüzden
    • Tarihçe
    • Mütevelli Heyeti
    • İdari Birimler
    • Rektörlük
    • Misyon ve Vizyon
    • Burslar
    • İş Birliği
    • İEÜ'de Kalite Yapılanması
    • Yönetmelik ve Yönergeler
    • Ödüllerimiz
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı
    • İlke ve Politikalarımız
  • Akademik
    • Yüksekokullar
      • Adalet Meslek Yüksekokulu
        • Adalet Meslek Yüksekokulu
        • Adalet (Türkçe)
        • Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
      • Meslek Yüksekokulu
        • Meslek Yüksekokulu
        • Bankacılık ve Sigortacılık (Türkçe)
        • Bilgisayar Programcılığı (Türkçe)
        • Dış Ticaret (Türkçe)
        • Grafik Tasarım (Türkçe)
        • İç Mekân Tasarımı (Türkçe)
        • İnşaat Teknolojisi (Türkçe)
        • İş Sağlığı ve Güvenliği (Türkçe)
        • Mimari Restorasyon (Türkçe)
        • Radyo ve Televizyon Programcılığı (Türkçe)
        • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Türkçe)
        • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Türkçe)
        • Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)
        • Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik
      • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
        • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
        • Çocuk Gelişimi (Türkçe)
        • Fizyoterapi (Türkçe)
        • İlk ve Acil Yardım Programı (Türkçe)
        • Optisyenlik (Türkçe)
        • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe)
        • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Türkçe)
        • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (Türkçe)
        • Yaşlı Bakımı (Türkçe)
      • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
        • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
        • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
      • Yabancı Diller Yüksekokulu
    • Fakülteler
      • Fen-Edebiyat Fakültesi
        • Fen-Edebiyat Fakültesi
        • Fizik
        • Matematik
        • İngilizce Mütercim ve Tercümanlık
        • Psikoloji
        • Sosyoloji
      • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
        • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
        • Endüstriyel Tasarım
        • Görsel İletişim Tasarımı
        • İçmimarlık ve Çevre Tasarımı
        • Mimarlık
        • Tekstil ve Moda Tasarımı
      • Hukuk Fakültesi
      • İletişim Fakültesi
        • İletişim Fakültesi
        • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
        • Sinema ve Dijital Medya
        • Yeni Medya ve İletişim
      • İşletme Fakültesi
        • İşletme Fakültesi
        • Ekonomi
        • İşletme
        • Lojistik Yönetimi
        • Muhasebe ve Denetim Programı
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
        • Uluslararası Ticaret ve Finansman
      • Mühendislik Fakültesi
        • Mühendislik Fakültesi
        • Bilgisayar Mühendisliği
        • Biyomedikal Mühendisliği
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
        • Endüstri Mühendisliği
        • Gıda Mühendisliği
        • Genetik ve Biyomühendislik
        • Havacılık ve Uzay Mühendisliği
        • İnşaat Mühendisliği
        • Makine Mühendisliği
        • Mekatronik Mühendisliği
        • Yazılım Mühendisliği
      • Sağlık Bilimleri Fakültesi
        • Sağlık Bilimleri Fakültesi
        • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
        • Hemşirelik
        • Sağlık Yönetimi
        • Beslenme ve Diyetetik
      • Tıp
    • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Ekonomi Lisansüstü Programları
        • Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Hukuk Lisansüstü Programları
        • Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı (Tezli)(Türkçe)
        • Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) (Türkçe)
        • Kamu Hukuku Doktora Programı
        • Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezli) (Türkçe)
        • Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) (Türkçe)
        • Özel Hukuk Doktora Programı
      • İletişim Lisansüstü Programları
        • Marka İletişimi (Tezsiz) (Türkçe)
        • Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler (Tezli)
      • İşletme Lisansüstü Programları
        • İşletme Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programı (e-MBA) (Türkçe)
        • İşletme (MBA) Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • İşletme (Doktora)
        • Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programı (Türkçe / Tezsiz)
      • Lojistik Yönetimi Lisansüstü Programları
        • Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Matematik Lisansüstü Programları
        • Uygulamalı Matematik ve İstatistik (Doktora)
      • Mimarlık Lisansüstü Programları
        • Mimarlık Yüksek Lisans Programı (Tezli)
      • Mühendislik Lisansüstü Programları
        • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
        • Bilgisayar Mühendisliği (Doktora)
        • Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezsiz)
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Doktora)
        • Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Makine Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
      • Psikoloji Lisansüstü Programları
        • Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Deneysel Psikoloji Doktora Programı
        • Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
      • Sağlık Lisansüstü Programları
        • Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı (Tezli) (Türkçe)
      • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Programları
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı
      • Sürdürülebilir Enerji Lisansüstü Programları
        • Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Tasarım Çalışmaları Lisansüstü Programları
        • Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Tasarım Çalışmaları Doktora Programı
      • Yabancı Diller Lisansüstü Programları
        • İngiliz Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
        • İngiliz Dili Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
    • Ortak Dersler
  • Araştırma
    • Araştırma Merkezleri
    • Kütüphane
    • Akıllı Kampüs
    • Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
    • İzmir Bilimpark
    • Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)
    • Çocuk Üniversitesi
    • Etik Kurul
    • Öğretme ve Öğrenme Merkezi (EKOEĞİTİM)
    • Psikolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM)
  • Kampüs
    • İEÜ'de Hayat
    • İzmir
    • Kütüphane
    • Sağlık ve Psikolojik Danışma
    • Yurtlar ve Barınma
    • Kafe ve Restoran
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Engelli Destek Birimi
    • İEÜ Yayınevi
  • INTERNATIONAL
  • İletişim
  • ENGLISH

  • Aday Öğrenci | Öğrenci | Mezun

      Arama Sonuçları...

      UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

      Gastronomi ve Mutfak Sanatları

      Menu
      • Ana Sayfa
      • Hakkımızda
        • Hakkımızda
        • Misyon ve Vizyon
        • Eğitim Amaçları
        • Program Çıktıları
        • Danışma Kurulu Üyeleri
        • Uygulamalı Eğitimler Komisyonu
      • Akademik
        • Öğretim Programı
        • Akademik Kadro
        • Akademik Yayınlar
        • Genel Eğitim Dersleri
        • Mezuniyet Koşulları
        • Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
        • Stajlar
      • Sıkça Sorulan Sorular
      • Kişisel Hijyen ve Mutfak Kuralları
      • Duyurular
      • Tüm Haberler
      • İletişim

      Akademik Yayınlar

      MAKALELER

      SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

      Uluslararası

      • Ozge Suer.
        (2023) Adjuvant action of needle-shaped BC microfibrils.
        Cellulose , No. 30, 4263-4276,
      • Feray YENTÜR and Cengiz DEMİR.
        (2022) Understanding Travel Agencies' Attitudes Towards Gastronomy Tourism and Food Tours: The Case of Izmir Turkey.
        International Journal Of Contemporary Economics And Administrative Sciences , Vol. 12, No. 2, 674-688, ISBN: 1925 – 4423
      • Bensu Gunay , Özge Süer , Hilal Döğer , Özlem Arslan , Uğur Ünal and Özge Sağlam.
        (2022) Synthesis of Upconverting Nanosheets Derived from Er-Yb and Tm-Yb Co-Doped Layered Perovskites and their Layer-by-Layer Assembled Films.
        Colloids And Surfaces A: Physicochemical And Engineering Aspects , Vol. 129502, 1-10,
      • Z.Ö. Erdohan , B. Çam , K.N. Turhan.
        (2013) Characterization of Antimicrobial Polylactic Acid Based Films.
        Journal Of Food Engineering , Vol. 119, No. 2, 308-315,
      • Zsolt Varga , Betül Öztürk , Manuela Meppen , Klaus Mayer , Maria Wallenius and Christopf Apostolidis.
        (2011) Characterization and classification of uranium ore concentrates (yellow cakes) using infrared spectrometry.
        Radiochimica Acta , Vol. 99, No. 12, 807-813,
      • Z.Özge Erdohan Sancak , Fatma Şahmurat , H.İbrahim Ekiz , K.Nazan Turhan.
        (2011) An application of methylcellulose-whey protein films on Japanese persimmon.
        African Journal Of Food Science , Vol. 5, No. 11, 643-649,
      • K.Nazan Turhan.
        (2010) Is Edible Coating Alternative to MAP for Fresh and Minimally Processed Fruits?.
        Acta Horticulturae , Vol. 876, 299-304,
      • Betül Öztürk , Ayşegül Yalçın , Durmuş Özdemir.
        (2010) Determination of Olive Oil Adulteration with Vegetable Oils by Near Infrared Spectroscopy coupled with Multivariate Calibration".
        Journal Of Near Infrared Spectroscopy , Vol. 18, No. 3, 191-201,
      • Belgizar Ayana , KN Turhan.
        (2009) Use of Antimicrobial Methylcellulose Films to Control Staphylococcus aureus During Storage of Kasar Cheese.
        Packaging Technology And Science , Vol. 22, 461-469,
      • K.Nazan Turhan , Z.Özge Erdohan , Belgizar Ayana , Ferruh Erdoğdu.
        (2007) Optimization of Glycerol Effect on the Mechanical Properties and Water Vapor Permeability of Whey Protein-Methylcellulose Films.
        Journal Of Food Process Engineering , Vol. 30, 485-500,
      • Z.Özge Erdohan , KN Turhan.
        (2005) Barrier and Mechanical Properties of Methylcellulose-Whey Protein Films.
        Packaging Technology And Science , Vol. 18, 295-302,
      • H Tek , KN Turhan , MR Etzel.
        (2005) Effect of Conductivity, pH, and Elution Buffer, Salinity of Glycomacropeptide Recovery of Whey Using Anion Exchange Chromatography.
        Journal Of Food Science , Vol. 70, No. 4, 295-300,
      • Durmuş Özdemir , Betül Öztürk.
        (2004) Genetic Multivariate Calibration Methods for Near Infrared (NIR) Spectroscopic Determination of Complex Mixtures.
        Turkish Journal Of Chemistry , Vol. 28, 497-514,
      • KN Turhan , MR Etzel.
        (2004) Whey Protein Isolate and alpha-lactalbumin Recovery from Lactic Acid Whey Using Cation-Exchange Chromatography.
        Journal Of Food Science , Vol. 69, No. 2, 66-70,
      • S Doultani , KN Turhan , MR Etzel.
        (2004) Fractionation of Proteins from Whey Using Cation Exchange Chromatography.
        Process Biochemistry , Vol. 39, No. 11, 1737-1743,
      • KN Turhan , F Şahbaz.
        (2004) Water Vapor Permeability, Tensile Properties and Solubility of Methylcellulose-based Edible Films.
        Journal Of Food Engineering , Vol. 61, No. 3, 459-466,
      • S Doultani , KN Turhan , MR Etzel.
        (2003) Whey Protein Isolate and Glyco-macropeptide Recovery from Whey Using Ion Exchange Chromatography.
        Journal Of Food Science , Vol. 68, No. 4, 1389-1395,
      • KN Turhan , DM Barbano , MR Etzel.
        (2003) Fractionation of Caseins by Anion-exchange Chromatography Using Food-grade Buffers.
        Journal Of Food Science , Vol. 68, No. 5, 1578-1583,
      • KN Turhan , F Şahbaz , A Güner.
        (2001) A Spectrophotometric Study of Hydrogen Bonding in Methylcellulose-based Edible Films Plasticized by Polyethylene Glycol.
        Journal Of Food Science , Vol. 66, No. 1, 59-62,
      • KN Turhan , F Şahbaz.
        (2001) A Simple Method for Determining Light Transmittance of Polymer Films Used for Packaging Foods.
        Polymer International , Vol. 50, 1138-1142,
      • M Turhan , MO Balaban , KN Turhan , DA Luzuriaga.
        (1998) Potential Use of Electronic Nose Technique for Detection of Meat Adulteration: Separation of Pork-beef Mixtures.
        Fleischwirtschaft , Vol. 6, 26-28,
      • M Turhan , KN Turhan , F Şahbaz.
        (1997) Drying Kinetics of Red Pepper.
        Journal Of Food Processing And Preservation , Vol. 21, 209-223,
      • M Mutlu , KN Turhan , MT Ercan , AR Özdural , SS Çelebi.
        (1996) Kinetics of Invertase Immobilized on Poly(phe-lys) Coated Polystyrene Beads.
        Biotechnology Techniques , Vol. 10, No. 2, 71-76,

      Diğer indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

      Ulusal

      • Duygu Gizem Saygın , Serap Gökçe Eskin.
        (2022) Üniversite Öğrencilerinde Yeme Farkındalığı ve İlişkili Faktörlerin Değerlendirilmesi.
        Beslenme Ve Diyet Dergisi , Vol. 50, No. 2, 10-29, ISBN: 1300-3089

      Uluslararası

      • Feray YENTÜR , Cengiz DEMİR.
        (2022) Travel Agencies’ Role in Gastronomy Tourism Development and a Gastronomy Tour Example.
        Journal Of Tourism, Leisure And Hospitality , Vol. 4, No. 2, 165-171, ISBN: 2687 - 3737
      • Aypar Satı , Settar Uğur Kurt , Necmiye Nida Özgen.
        (2022) Sport Events and COVID-19: Trail Runners' Attitudes and Intentions During the Pandemic.
        Journal Of Tourism Leisure And Hospitality , Vol. 4, No. 2, 124-132,
      • Feray Yentür , Cengiz Demir.
        (2022) The Current Perceptions of Travel Agencies in Izmir about Gastronomy Tourism and Their Actual Gastronomic Tourism Offers.
        Journal Of Gastronomy, Hospitality And Travel , Vol. 5, No. 1, 238-249,
      • FERAY IRIGULER.
        (2021) Exploring Residents’ Perception on Gastronomic Tourism Development: A Study of International Urla Artichoke Festival.
        International Journal Of Contemporary Tourism Research , Vol. 5, No. 1, 77-86, ISBN: E-ISSN 2587-1528
      • Aypar Satı , İpek Kazançoğlu.
        (2020) The Effect of Food Influencers on Consumers’ Intention to Purchase Food Products/Services.
        Journal Of Gastronomy, Hospitality And Travel , Vol. 3, No. 2, 150-163,
      • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
        (2017) Professional Tourist Guides Perceptions on Gastronomic Tourism in Turkey.
        Journal Of Tourism And Gastronomy Studies , Vol. 5, No. 1, 3-19,
      • Feray İrigüler , M. Emre Güler.
        (2016) Emotional Labor of Tourist Guides: How Does It Affect Their Job Satisfaction and Burnout Levels?.
        Journal Of Yaşar University , Vol. 11, No. 42, 113-123,

      Hakemli dergilerde yayımlanmış veya kabul edilmiş makaleler

      Ulusal

      • Rahman Temizkan , Belgin Bulgan , Aypar Satı.
        (2024) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programlarında Görevli Öğretim Elemanlarının Analizi.
        Annals Of Gastronomy And Tourism Studies , Vol. 1, No. 2, 1-13,

      Uluslararası

      • Duygu Gizem Saygın , Gözde Dumlu Bilgin.
        (2017) The Low FODMAP Diet As A Current Dietary Approach On Irritable Bowel Syndrome.
        International Peer-Reviewed Journal Of Nutrition Research , 117-147,

      BİLDİRİLER

      • Aypar Satı , Feray Yentür.
        (2024) Ege Mutfak Kültürü ve Göç Üzerine Yapılmış Çalışmaların Bibliyometrik Analizi.
        V. Uluslararası Gastronomi, Turizm Ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu / V. Uluslararası Gastronomi, Turizm Ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu Özet Bildiriler Kitabı
        62-63,
      • Duygu Gizem Şimşek , Aypar Satı.
        (2024) Mediterranean Diet and Traditional Cuisine Harmony: The Example of Izmir Cuisine.
        8th International Gastronomy Tourism Studies Congress / 8th International Gastronomy Tourism Studies Congress Abstract Proceedings Book
        662-665,
      • Aypar Satı , Işıl Özgen.
        (2024) Calculation of the Carbon Footprint of Restaurant Menus.
        International Food Innovation And Sustainability Congress / International Food Innovation And Sustainability Congress Abstract Book
        140-140, ISBN: 978-625-00-7754-2
      • Duygu Gizem Şimşek , Volkan Özkaya.
        (2023) Effects Of Energy Drink/Caffeine Consumption On Sleep, Mood, Nutrition And Body Composition in Children.
        GANUD-5 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
        ISBN: 978-1-955094-57-3
      • Feray Yentür , Aypar Satı.
        (2023) Restoranlarda QR Kod Menü Kullanımının Swot Analizi ile İncelenmesi.
        23. Ulusal Turizm Kongresi / 23. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
        33-48, ISBN: 978-605-254-834-9
      • Feray Yentür.
        (2021) Impact of COVID-19 on Food and Beverage Operations: Proliferation of Ghost Kitchens.
        21. UTK / 21. Ulusal Turizm Kongresi Bildiri Kitabı
        435-444, ISBN: 978-605-254-505-8
      • Aypar Satı.
        (2021) Laboratuvarda Üretilen Et (Lab-Et) Üzerine Kavramsal Bir İnceleme.
        21. Ulusal - 5. Uluslararası Turizm Kongresi / 21. Ulusal - 5. Uluslararası Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
        626-635, ISBN: 978-605-254-505-8
      • Feray Iriguler.
        (2019) Gastronomik Kimlik Oluşumunda Mutfak Müzelerinin Rolü: Köstem Zeytinyağı Müzesi Örneği.
        20. Ulusal Turizm Kongresi / 20. Ulusal Turizm Kongresi Bildiri Kitabı
        812-818, ISBN: 978-975-06-3632-5
      • Betül Öztürk , Selin İşevcan Ertamay.
        (2019) Wine bottle design thinking modelling: An analysis of local wine brands within Urla vineyard road.
        42nd World Congress Of Vine And Wine
      • Necmiye Nida Özgen , Settar Uğur Kurt , Aypar Satı.
        (2019) Hostellere Yapılan Çevrimiçi Yorumların Değerlendirilmesi: İstanbul ve Kapadokya Örnekleri.
        5. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi / 5. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı
        39-40, ISBN: 978-975-441-525-4
      • Feray İrigüler.
        (2018) Potential of Izmir as a Culinary Tourism Destination and Stakeholders’ Participation in Image Development.
        4th International Gastronomic Tourism Congress / 4th International Gastronomic Tourism Congress Proceedings
        100-110, ISBN: 9786058255890
      • Betül Öztürk , Buket Kasalı , Arda Yılmaz.
        (2018) URLA – CREATIVE TOURISM, HERITAGE CUISINES, FOODWAYS AND GASTRONOMIC TRADITIONS.
        HOTELPLAN2018
      • Feray İrigüler , Osman Nuri Özdoğan.
        (2017) Food Festivals as a Gastronomic Event and Attendees Motivations The Case Of International Urla Artichoke Festival.
        3. International Gastronomic Tourism Congress / International Gastronomic Tourism Congress Proceedings
      • Betül Öztürk , Selin İşevcan Ertamay.
        (2017) 21. YÜZYILA DOĞRU TÜRK GASTRONOMİSİ VE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELİŞİMİNİN ETKİLERİ.
        18. Ulusal Turizm Kongresi
      • Feray İrigüler , Betül Öztürk.
        (2016) Street Food as a Gasronomic Tool in Turkey.
        2. International Gastronomic Tourism Congress İzmir / International Gastronomic Tourism Congress Proceedings
        49-64, ISBN: 978-605-67238-0-3
      • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
        (2015) Türkiyedeki Profesyonel Turist Rehberlerinin Gastronomi Turizmine Bakışı..
        1. International Gastronomic Tourism Congress İzmir / International Gastronomic Tourism Congress Proceeding Abstracts
        43-43,

      KİTAPLAR

      KİTAP BÖLÜMLERİ

      • Feray Yentür , Aypar Satı.
        Politik ve Kültürel Boyutlarıyla Gastrodiplomasi.
        420-434
        Gülşen Bayat , Binali Kılıç.
        Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2.
        (2024), Detay Yayıncılık, ISBN: 978-605-254-985-8
      • Betül Öztürk , Aypar Satı.
        Dünya Mutfaklarında Mezeler.
        171-194
        Elif Zeynep Özer , Serkan Çalışkan.
        Soğuk Mutfak.
        (2024), Detay Yayıncılık, ISBN: 978-605-254-979-7
      • Duygu Gizem Şimşek.
        Besin Grupları.
        17-31
        Serap Gökçe Eskin.
        Temel Beslenme.
        (2023), Nobel Akademik Yayıncılık, ISBN: 978-625-397-264-6
      • Aypar Satı.
        Destinasyon Çekim Unsuru Olarak Yaratıcı Şehirler.
        1-24
        Övünç Bardakoğlu.
        Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar (İzmir Örnekleri).
        (2022), Detay Yayıncılık, ISBN: 978-605-254-699-4
      • Betül Öztürk , Feray IRIGULER , Selin İşevcan Ertamay.
        Uluslararası Otel İŞletmelerinde Sürdürülebilirlik.
        165-190
        Osman Nuri Özdoğan.
        Uluslararası Otel İŞletmeleri ve Yönetimi.
        (2020), Detay Yayıncılık, ISBN: 9786052543351
      • Betül Öztürk , Feray İrigüler.
        Singapur Mutfağı.
        311-322
        Nilüfer Şahin Perçin.
        Dünya Mutfak Kültürleri.
        (2020), Beta Yayınevi, ISBN: 978-605-242-880-1
      • Necmiye Nida Özgen , Settar Uğur Kurt , Aypar Satı.
        Hostellere Yapılan Çevrimiçi Yorumların Değerlendirilmesi: İstanbul ve Kapadokya Örnekleri.
        276-290
        Özkan Tütüncü.
        Rekreasyon Araştırmalarında Yeni Yaklaşımlar.
        (2019), Detay Yayıncılık, ISBN: 978-975-441-525-4
      • Feray İrigüler.
        Kremalar, Koyu Kremalar, Pudingler, Soğuk Tatlılar ve Soslar.
        977-995
        Elif Denizci.
        Profesyonel Aşçılık.
        (2019), Nobel Yaşam, ISBN: 9786059746939
      • Selin İşevcan Ertamay , Feray İrigüler.
        Turistik Ürün, Çekicilik ve Ağırlamanın Bir Unsuru Olarak Gastronomi.
        14-34
        Atilla Akbaba , Neslihan Çetinkaya.
        Gastronomi ve Yiyecek Tarihi.
        (2018), Detay Yayıncılık,
      • Betül Öztürk.
        Zeytin ve bölge kültürü Üzerine kurgulanmş Bir Yaşamı Paylaşmak.
        136-139
        İzmir Akdeniz Akademisi.
        Ölmez ağacın Peşinde Zeytinime Dokunma İzmir Zeytin Sempozyumu.
        (2018), İzmir Akdeniz Akademisi, ISBN: 978-975-18-0192-0
      • Betül Öztürk.
        Mutfakta Enginar lezzeti.
        Betül Öztürk , Eren Akçiçek , Durmuş Eşiyok.
        Enginar Kalbi Olan Lezzet ve Sağlık Sebzesi.
        (2018), İzmir Ticaret Borsası, ISBN: 978-605-137-681-3
      • Betül Öztürk , Sırma Güven.
        Gastronomi ile ilgili genel kavramlar.
        1-13
        Atilla Akbaba , Neslihan Çetinkaya.
        Gastronomi ve Yiyecek Tarihi.
        (2018), Detay, ISBN: 978-605-2323-67-0
      • Feray Iriguler , Betül Öztürk , Sırma Güven.
        Sokak Yemekleri.
        217-238
        Osman Nuri Özdoğan.
        Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II.
        (2016), Detay Yayıncılık, Ankara,
      • Feray İrigüler , Mehmet Emre Güler.
        Tourist Guiding: Cindirella of the Tourism.
        203-216
        Cevdet Avcıkurt , Mihaela S. Dinu , Necdet Hacıoğlu , Recep Efe.
        Global Issues and Trends in Tourism.
        (2016), St. Kliment Ohridski University Press Sofia,
      • Betül Öztürk , Aysun Arıkan , Durmuş Özdemir.
        Olive Oil Adulteration with Sunflower and Corn Oil Using Molecular Fluorescence Spectroscopy: Determination of Olive Oil Adulteration with Sunflower and Corn Oil.
        451-461
        Victor Preedy , Ronald Watson.
        Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention.
        (2010), Academic Press, ISBN: 978-0-12-374420-3

      HABERTÜM HABERLER

      Akdeniz Koruma Derneği
      Akdeniz Koruma Derneği

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...

      Devamı
      10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları
      10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

      Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "10'uncu Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" başlığı altında düzenlenecek olan ses, ...

      Devamı
      İzmir Ekonomi’den Yürekleri Isıtan Sürpriz
      İzmir Ekonomi’den Yürekleri Isıtan Sürpriz

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Mardin’in Derik ilçesindeki Bayır İlkokulu’nda okuyan minik kardeşlerine sürpriz yapmak ...

      İlgili SKA:
      3
      4
      10
      16
      17
      Devamı
      Minik Şeflerden ‘Yılbaşı’ Kurabiyeleri
      Minik Şeflerden ‘Yılbaşı’ Kurabiyeleri

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, eğlenceli ve rengarenk ‘yılbaşı kurabiyeleri’ hazırlayarak yeni yıl coşkusunu doyasıya ...

      İlgili SKA:
      4
      12
      17
      Devamı
      İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı
      İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bu yıl 9’uncusu kutlanan ‘Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında ünlü İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu ...

      İlgili SKA:
      3
      17
      Devamı
      Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
      Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama

      Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...

      Devamı
      Genç Şefler, Festivale Lezzet Kattı
      Genç Şefler, Festivale Lezzet Kattı

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘Gıdanın Egemenliği’ temasıyla 7’ncisi düzenlenen İzmir GastroFest’e, hazırladıkları lezzetlerle ...

      İlgili SKA:
      2
      3
      Devamı
      Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
      Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli

      Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak ...

      Devamı

      YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ

      Detaylar

      KÜRESEL KARİYER

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.

      Daha Fazlası..

      BİLİME KATKI

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.

      Daha Fazlası..

      İNSANA DEĞER

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.

      Daha Fazlası..

      TOPLUMA FAYDA

      22 yıllık güç ve deneyimini toplumsal çalışmalara aktarmak..

      Daha Fazlası..
      İzmir Ekonomide yapacağın Lisansüstü eğitimle bir adım öndesin
      Lisansüstü Programları Doktora Programları
      İzmir Ekonomide yapacağın Lisansüstü eğitimle bir adım öndesin
      Lisansüstü Programları Doktora Programları
      İzmir Ekonomi Üniversitesi
      izto logo
      İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
      ito vakfı logo
      kuruluşudur.
      Logo

      İzmir Ekonomi Üniversitesi
      Sakarya Caddesi No:156
      35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

      kampus İzmir

      • Üniversite
      • İEÜ'DE HAYAT
      • KAMPÜS YAŞAM
      • ÜNİVERSİTE İZMİR'DE YAŞANIR
      • PATENTLER
      • Kampüsİzmir
      • STÜDYO ve LABORATUVARLAR
      • Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
      • Kütüphane
      • KARİYER YÖNLENDİRME MERKEZİ
      • Çocuk Üniversitesi
      • İletişim

      İEÜ © Tüm hakları saklıdır.

      İEU