
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Stajlar
Öğrencilerimiz eğitim-öğretim süresi boyunca 2 farklı zorunlu stajı tamamlamak durumundadırlar.
Staj Kodu |
Staj Süresi |
CLMST 304 Uygulama veya Yönetim Stajı |
40 iş günü |
CLMST 404 Uygulama Stajı |
60 iş günü |
*Öğrencilerimiz 3. sınıf stajını belirli bir kontenjan dahilinde olmak üzere yurtdışında bölümümüzün işbirliklerine bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Yurtdışında staj yapmaya hak kazanan öğrenciler; önceki 3 yıl boyunca gösterdikleri akademik performans değerlendirmesi ve işbirliği anlaşması hükümlerine göre belirlenir.
Staj yapacak öğrencilerin staj başlama tarihinden en az 3 hafta öncesine kadar “Staj Kabul Formu”nu öncelikle staj yapacakları kurum yetkilisine; ardından ön onay için mutfak derslerinden sorumlu öğretim görevlisine imzalatmalıdır. Ön onayı alan öğrenci; nihai onay için, staj kabul formunu uygulamalı eğitim komisyonu üyelerinden birine imzalatmalıdır. Belgeden alınacak iki kopyanın 1 kopyasının zorunlu staj sigortasının yapılabilmesi için Kariyer Yönlendirme Merkezi’ne iletilmesi, 1 kopyasının da öğrenci tarafından saklanması gerekmektedir. Belgenin aslı ise Araş. Gör. Didem Tıraş’a teslim edilmelidir.
Staj Kabul Formu için:
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1656500045.pdf
Staj Komisyonu Üyeleri:
- Öğr. Gör. Duygu Saygın (duygu.saygin@ieu.edu.tr)
- Öğr.Gör. Aypar Satı (aypar.sati@ieu.edu.tr)
- Araş. Gör. Didem Tıraş (didem.tiras@ieu.edu.tr)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve(ya) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne ilişkin staj dosyaları her iki staj için de İngilizce olarak hazırlanır ve öğrencinin staj bitiş tarihini takip eden 1 hafta içerisinde Araş. Gör. Didem Tıraş'a teslim edilir. Teslim ettiklerine dair gerekli dosyayı imzalamaları zorunludur.
Stajların başarılı sayılabilmesi için rapor yazılırken IEU Staj Kılavuzu’nda belirtilenlere ek olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
- Staj dosyası mavi plastik dosya içerisine hazırlanmalıdır. Her bir evrak ayrı poşet dosya içerisinde yer almalıdır.
- Staj raporu tercihen; Times New Roman, 12 punto ile iki yana yaslı ve 1,5 satır aralığı ile hazırlanmalıdır.
- Staj raporunda verilen sorulara ek olarak staj günlüğünde yapılan her gün için o gün yapılan işlere ilişkin bilgiler yer almalıdır. Ayrıca her sayfa departman yetkilisine imzalatılmalı ve tarih belirtilmelidir.
- Staj Yeri Değerlendirme Formu stajyer öğrenci tarafından doldurulup staj raporu ile birlikte teslim edilmelidir.
- Stajyer Değerlendirme Formu kuruma doldurtulup, zarf içinde ağzı kapalı ve mühürlü teslim edilmelidir.
- Staj sunumu komisyon tarafından bildirilen tarihte gerçekleştirilir. Staj sunumunu gerçekleştirmeyen öğrenciler stajdan başarısız sayılacaktır. Staj dosyasını teslim etmeyen veya eksik teslim eden öğrenciler staj sunumuna alınmayacaktır. (2020-2021 öncesi girişli öğrenciler staj sunumu yapmakla yükümlüdür.)
STAJ DOSYASI İÇERİK
Teslim edilecek staj dosyası şu belgelerden oluşur:
* Staj Raporu
*Staj Günlüğü
*Staj Kabul Formu
* Staj Yeri Değerlendirme Formu
* Stajyer Değerlendirme Formu (İmza ve kapalı zarfta kaşeli teslim edilecek)
* Sunum dosyasını içeren CD (2020-2021 öncesi girişli öğrencilerin staj dosyasında bulunmak zorundadır. ST 304 ve ST 404 stajları için sunum dosyası gerekli değildir.)
Staj dosyasında yer alması gereken evraklara ulaşmak için lütfen ilgili linklere tıklayınız.
Staj Kabul Formu için:
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1656500045.pdf
-Staj Raporu, Günlük ve Örnek Staj Sunumu için:
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1611143219.pdf
-Stajyer Değerlendirme Formu:
CLMST 304 stajı için: (eski kodları ile ST 104 ve/veya ST 204)
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1664451120.pdf
CLMST 404 stajı için (eski kodu ile ST 312 / ST304):
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1634022056.pdf
-Staj Yeri Değerlendirme Formu:
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1634022054.pdf
İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu (UYBYO), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde (GMSB) öğrenim gören öğrenciler için staj ve uygulamalı ders esaslarını belirleyen bir kılavuz mevcuttur. Ayrıntılı bilgi için aşağıda aşağıdaki linkten bu kılavuza ulaşabilirsiniz.
https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/cam.sams.ieu.edu.tr/2651_1673264058.pdf
HABER |TÜM HABERLER

Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.

‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak

Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf

‘Mutfak’ta Örnek Birliktelik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj imkanlarını geliştirmek için yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Bilsev Group ile protokol imzaladı.

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve