Bizi takip edin
|
EN

UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Kişisel Hijyen ve Mutfak Kuralları

GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 

KİŞİSEL HİJYEN ve MUTFAK KURALLARI

 

MUTFAK ÜNİFORMASI:

Uygulamalı derslerde öğrenciler üniformalarını tam olarak giymekle yükümlüdür. Üniformalarımız aşağıda belirtilen parçalardan oluşur.

  • Şef Ceketi
  • Düz Beyaz T-shirt (Şef ceketi içine giyilecek)
  • Pantolon (Siyah)
  • Önlük (Beyaz)
  • Siyah Kapalı Mutfak Terliği
  • Siyah Çorap
  • Siyah Kep
  • Torşon (en az 2 adet)

 

KILIK-KIYAFET KURALLARI:

  • Şef ceketi, pantolon, önlük ve torşon her ders temiz ve ütülü olmalıdır.
  • Terlikler temiz ve cilalı olmalıdır.
  • Uzun saçlar arkadan bağlı ve şef şapkası içerisinde saklı olmalı, dışarıya taşıp sarkmamalıdır.
  • Derse çorapsız gelinmemeli, kadın çorabı (naylon çorap) veya renkli desenli çoraplar kesinlikle giyilmemelidir. Sentetik olmayan, pamuklu, yünlü, kalın ve siyah çorap kullanılmalıdır.
  • Öğrenciler ders süresince üniforma üzerine herhangi bir aksesuar (küpe, piercing, bilezik, yüzük gibi) kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Hijyen kuralları gereği yüzde ve elde makyaj (göz kalemi, far, rimel, allık, fondöten, ruj, oje, tırnak parlatıcısı, parfüm, tıraş losyonu vb.) kesinlikle olmamalıdır.
  • Tüm öğrencilerin tırnakları kısa ve temiz olmalıdır.
  • Erkek öğrenciler derse gelmeden günlük sakal-bıyık tıraşlarını olmalı, favoriler kısa ve düzgün olmalıdır. Öğrencilerin sakal ve bıyık bırakması kesinlikle yasaktır. Sağlık açısından sakal-bıyık tıraşı olamayan öğrenciler, sebebini belirten tam teşekkülü hastanelerden aldıkları raporu bölüm başkanlığına ibraz etmek zorundadır. 
  • Üniforma ile sigara içilmesi yasaktır.

 

HERHANGİ BiR MADDEYE UYGUN DAVRANMAYAN ÖĞRENCİLER DERSLERE ALINMAYACAKTIR.

ÜNİFORMALARIMIZ BÖLÜM KIYAFET ODASINDA GİYİLMELİDİR. 

DIŞARIDAN ÜNİFORMA İLE GELEN ÖĞRENCİLER HİJYENİK NEDENLERDEN DOLAYI DERSE ALINMAYACAKTIR.

GEÇERLİ BİR NEDEN OLMAKSIZIN 3 DERSTEN FAZLA DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLER SÖZ KONUSU DERSTEN ’NA’ (DEVAMSIZ) HARF NOTU ALACAKTIR.

 

GENEL KURALLAR:

  • Öğrenciler ders başlangıç saatinde sınıfta bulunmakla yükümlüdür. 
  • Mutfaklardan herhangi bir şekilde ekipman, bitmiş ürün ya da malzeme çıkarmak yasaktır.
  • Derslerde üretilen yiyeceklerin tüketmeleri için başkalarına verilmesi yasaktır.
  • Tüm derslerde cep telefonları kesinlikle kapalı olmalıdır.
  • Derslerde dizüstü bilgisayarların kullanılması yasaktır.
  • Mutfakta tezgâha yaslanmak, koşmak, münakaşa etmek, eğitmenle tartışmak mutfaktaki çalışma adabını ve iş güvenliğini olumsuz etkiler. Her öğrenci bu konudaki uyarı ve taleplere kesinlikle uymalıdır.
  • Öğrenciler eğitmenlerin uyarı ve taleplerine kati suretle uymakla yükümlüdür.
  • Mutfakta bulunan ve kullanımını bilmediğiniz herhangi bir araç-gereç veya ekipman mutlaka eğitmene danışarak veya eğitmen gözetmenliğinde kullanılmalıdır. Bozuk ekipmanların tamir edilmeye çalışılmaması ve derhal eğitmene rapor edilmesi gerekmektedir.
  • Ders sırasında temiz, düzenli ve güvenli çalışılması önemlidir.
  • Her teneffüs bitiminde eller mutlaka yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
  • EI ve kollarda bulunan yaralar çapraz bulaşma olasılığını önlemek için yara bandı ile kapatılmalıdır.
  • Üniversite tarafından öğrencilerin kullanımına tahsis edilen kilitli dolaplar her yarıyıl sonunda öğrenciler tarafından boşaltılacaktır. Yarıyıl sonunda boşaltılmamış olan dolaplar Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu tarafından boşaltılacak ve içerisinde bulunan eşyaların sorumluluğu alınmayacaktır. Ayrıca gerekli görüldüğü takdirde dönem içerisinde dolaplar Yüksekokul Müdürlüğü tarafından açılıp kontrol edilecektir.

                                                                                                                                                                                                                                Yukarıda belirtilen kurallara uymak hem güvenliğim hem de eğitimim için son derece önemlidir. Bu kuralları okuduğumu, anladığımı ve uymadığım takdirde doğacak sorumluluk ve sonuçları üstlendiğimi beyan ederim. Ayrıca üniversite ve bölüm internet sitesinde yayınlanmakta olan "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ni okuduğumu ve bu hükümlere bağlı olduğumu anladığımı beyan ederim.

Yukarıda belirtilen kurallar mutfaklardan sorumlu tüm öğretim görevlileri için de geçerli olup, kurallara uymaları zorunludur.

E-Chef BİR TIKLA KARŞINDA

 SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.