Bizi takip edin
|
EN

UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Hakkımızda

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü” ismiyle 2008 yılında kurulmuş ve öğrenci alımına başlamıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 4 yıl (sekiz sömestr) eğitim veren bir lisans programıdır. Ege Bölgesi’nde kurulan ilk vakıf üniversitesinde yer alan bölüm, kuruluş tarihi itibari ile de, bu bölgede alanında eğitim veren ilk lisans programı ünvanına sahiptir. Bölümün ismi, 12/12/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü” olarak değiştirilmiştir.

Dünyada uzun zamandır çeşitli üniversite ve enstitülerin programları arasında yer alan gastronomi ve mutfak sanatları alanı, ülkemizde de, gerek sosyal ve kültürel yapıdaki değişim, gerekse de turizm sektörünün hızlı gelişimi doğrultusunda ilgi odağı haline gelmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programının amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış, dünya mutfak kültürlerini bilen, gelenekselliği koruyarak sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımları benimseyen girişimci şeflerin yetiştirilmesini sağlamaktır. 4 yıllık eğitim süresince temel bilgileri sağlamak için sosyal ve doğa bilimlerini içeren bir öğretim programı tasarlanmıştır. Programı benzerlerinden farklı kılan en önemli özellik, yönetimsel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine özel bir önem verilmiş olmasıdır. Öğretim programında, işletme ve yönetim ağırlıklı derslere yer verilerek; öğrencilerin yönetim, finans ve pazarlama gibi işletmecilik fonksiyonları ile, bu alandaki faaliyetlerin ne şekilde gerçekleştirildiğini teorik ve uygulamalı olarak öğrenmelerine fırsat tanınmaktadır. Bunun yanı sıra, öğretim programında pratiğe yönelik dersler önemli bir ağırlığa sahip olup, uygulamalı eğitim şeklinde verilmektedir. Bu kapsamda öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik altyapısının yanı sıra, Türk ve dünya mutfaklarını uygulamalı olarak, profesyonel mutfak ekipmanlarıyla donatılmış restoran ve eğitim mutfaklarında öğrenmektedirler.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları programının eğitim dili İngilizce’dir. Öğrenciler, eğitimlere devam ettikleri boyunca üniversitemiz tarafından verilmekte olan ikinci bir yabancı dili öğrenmektedirler. İkinci yabancı dile hakim bir şekilde mezun olan öğrencilerimiz, sektörde teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidermektedirler.

E-Chef BİR TIKLA KARŞINDA

 SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.