Logo
My IEU Logo
EN
Üniversite
Başkanımızdan
Rektörümüzden
Tarihçe
Mütevelli Heyeti
İdari Birimler
Rektörlük
Misyon ve Vizyon
Burslar
İş Birliği
İEÜ'de Kalite Yapılanması
Yönetmelik / Yönerge
Ödüllerimiz
Kişisel Verilerin Korunması
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı
İlke ve Politikalarımız
Akademik
Yüksekokullar
Fakülteler
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Ortak Dersler
  • Adalet Meslek Yüksekokulu
  • Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Ekonomi Alanı
  • Hukuk Alanı
  • İletişim Alanı
  • İşletme Alanı
  • Lojistik Alanı
  • Matematik Alanı
  • Mimarlık Alanı
  • Mühendislik Alanı
  • Psikoloji Alanı
  • Sağlık Alanı
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Alanı
  • Sürdürülebilir Enerji Alanı
  • Tasarım Çalışmaları Alanı
  • Yabancı Diller Eğitimi Alanı
Araştırma
Araştırma Merkezleri
Kütüphane
Akıllı Kampüs
Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
İzmir Bilimpark
Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)
Çocuk Üniversitesi
Araştırmacı Eğitimleri Koordinatörlüğü
Etik Kurul
Öğretme ve Öğrenme Merkezi (EKOEĞİTİM)
Psikolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM)
Araştırma İş Birlikleri ve İnovasyon Koordinatörlüğü
Kampüs
İEÜ'de Hayat
İzmir
Kütüphane
Yurtlar ve Barınma
Kafe ve Restoran
Öğrenci Kulüpleri
İEÜ Yayınevi
Engelli Destek Birimi
Sağlık ve Psikolojik Danışma
INTERNATIONAL
İletişim
İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Üniversite
    • Başkanımızdan
    • Rektörümüzden
    • Tarihçe
    • Mütevelli Heyeti
    • İdari Birimler
    • Rektörlük
    • Misyon ve Vizyon
    • Burslar
    • İş Birliği
    • İEÜ'de Kalite Yapılanması
    • Yönetmelik ve Yönergeler
    • Ödüllerimiz
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı
    • İlke ve Politikalarımız
  • Akademik
    • Yüksekokullar
      • Adalet Meslek Yüksekokulu
        • Adalet Meslek Yüksekokulu
        • Adalet (Türkçe)
        • Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
      • Meslek Yüksekokulu
        • Meslek Yüksekokulu
        • Bankacılık ve Sigortacılık (Türkçe)
        • Bilgisayar Programcılığı (Türkçe)
        • Dış Ticaret (Türkçe)
        • Grafik Tasarım (Türkçe)
        • İç Mekân Tasarımı (Türkçe)
        • İnşaat Teknolojisi (Türkçe)
        • İş Sağlığı ve Güvenliği (Türkçe)
        • Mimari Restorasyon (Türkçe)
        • Radyo ve Televizyon Programcılığı (Türkçe)
        • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Türkçe)
        • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Türkçe)
        • Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)
        • Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik
      • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
        • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
        • Çocuk Gelişimi (Türkçe)
        • Fizyoterapi (Türkçe)
        • İlk ve Acil Yardım Programı (Türkçe)
        • Optisyenlik (Türkçe)
        • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe)
        • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Türkçe)
        • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (Türkçe)
        • Yaşlı Bakımı (Türkçe)
      • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
        • Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
        • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
      • Yabancı Diller Yüksekokulu
    • Fakülteler
      • Fen-Edebiyat Fakültesi
        • Fen-Edebiyat Fakültesi
        • Fizik
        • Matematik
        • İngilizce Mütercim ve Tercümanlık
        • Psikoloji
        • Sosyoloji
      • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
        • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
        • Endüstriyel Tasarım
        • Görsel İletişim Tasarımı
        • İçmimarlık ve Çevre Tasarımı
        • Mimarlık
        • Tekstil ve Moda Tasarımı
      • Hukuk Fakültesi
      • İletişim Fakültesi
        • İletişim Fakültesi
        • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
        • Sinema ve Dijital Medya
        • Yeni Medya ve İletişim
      • İşletme Fakültesi
        • İşletme Fakültesi
        • Ekonomi
        • İşletme
        • Lojistik Yönetimi
        • Muhasebe ve Denetim Programı
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
        • Uluslararası Ticaret ve Finansman
      • Mühendislik Fakültesi
        • Mühendislik Fakültesi
        • Bilgisayar Mühendisliği
        • Biyomedikal Mühendisliği
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
        • Endüstri Mühendisliği
        • Gıda Mühendisliği
        • Genetik ve Biyomühendislik
        • Havacılık ve Uzay Mühendisliği
        • İnşaat Mühendisliği
        • Makine Mühendisliği
        • Mekatronik Mühendisliği
        • Yazılım Mühendisliği
      • Sağlık Bilimleri Fakültesi
        • Sağlık Bilimleri Fakültesi
        • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
        • Hemşirelik
        • Sağlık Yönetimi
        • Beslenme ve Diyetetik
      • Tıp
    • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Ekonomi Lisansüstü Programları
        • Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Hukuk Lisansüstü Programları
        • Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı (Tezli)(Türkçe)
        • Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) (Türkçe)
        • Kamu Hukuku Doktora Programı
        • Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezli) (Türkçe)
        • Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) (Türkçe)
        • Özel Hukuk Doktora Programı
      • İletişim Lisansüstü Programları
        • Marka İletişimi (Tezsiz) (Türkçe)
        • Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler (Tezli)
      • İşletme Lisansüstü Programları
        • İşletme Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programı (e-MBA) (Türkçe)
        • İşletme (MBA) Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • İşletme (Doktora)
        • Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programı (Türkçe / Tezsiz)
      • Lojistik Yönetimi Lisansüstü Programları
        • Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Matematik Lisansüstü Programları
        • Uygulamalı Matematik ve İstatistik (Doktora)
      • Mimarlık Lisansüstü Programları
        • Mimarlık Yüksek Lisans Programı (Tezli)
      • Mühendislik Lisansüstü Programları
        • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
        • Bilgisayar Mühendisliği (Doktora)
        • Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezsiz)
        • Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Doktora)
        • Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Makine Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
      • Psikoloji Lisansüstü Programları
        • Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Deneysel Psikoloji Doktora Programı
        • Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
      • Sağlık Lisansüstü Programları
        • Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı (Tezli) (Türkçe)
      • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Programları
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
        • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı
      • Sürdürülebilir Enerji Lisansüstü Programları
        • Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
      • Tasarım Çalışmaları Lisansüstü Programları
        • Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (Tezli)
        • Tasarım Çalışmaları Doktora Programı
      • Yabancı Diller Lisansüstü Programları
        • İngiliz Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
        • İngiliz Dili Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce)
    • Ortak Dersler
  • Araştırma
    • Araştırma Merkezleri
    • Kütüphane
    • Akıllı Kampüs
    • Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
    • İzmir Bilimpark
    • Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)
    • Çocuk Üniversitesi
    • Etik Kurul
    • Öğretme ve Öğrenme Merkezi (EKOEĞİTİM)
    • Psikolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM)
  • Kampüs
    • İEÜ'de Hayat
    • İzmir
    • Kütüphane
    • Sağlık ve Psikolojik Danışma
    • Yurtlar ve Barınma
    • Kafe ve Restoran
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Engelli Destek Birimi
    • İEÜ Yayınevi
  • INTERNATIONAL
  • İletişim
  • ENGLISH

  • Aday Öğrenci | Öğrenci | Mezun

      Arama Sonuçları...

      UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

      Gastronomi ve Mutfak Sanatları

      Menu
      • Ana Sayfa
      • Hakkımızda
        • Hakkımızda
        • Misyon ve Vizyon
        • Eğitim Amaçları
        • Program Çıktıları
        • Danışma Kurulu Üyeleri
        • Uygulamalı Eğitimler Komisyonu
      • Akademik
        • Öğretim Programı
        • Akademik Kadro
        • Akademik Yayınlar
        • Genel Eğitim Dersleri
        • Mezuniyet Koşulları
        • Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
        • Stajlar
      • Sıkça Sorulan Sorular
      • Kişisel Hijyen ve Mutfak Kuralları
      • Duyurular
      • Tüm Haberler
      • İletişim

      CLM 228 | Ders Tanıtım Bilgileri

      Dersin Adı
      Mutfak Tarihinde Eğilimler
      Kodu
      Yarıyıl
      Teori
      (saat/hafta)
      Uygulama/Lab
      (saat/hafta)
      Yerel Kredi
      AKTS
      CLM 228
      Güz/Bahar
      3
      0
      3
      4

      Ön-Koşul(lar)
      Yok
      Dersin Dili
      İngilizce
      Dersin Türü
      Seçmeli
      Dersin Düzeyi
      Lisans
      Dersin Veriliş Şekli Karma
      Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım / Sunum
      Ulusal Meslek Sınıflandırma Kodu -
      Dersin Koordinatörü -
      Öğretim Eleman(lar)ı
      • Öğr. Gör. Banu ÖZDEN
      Yardımcı(ları) -
      Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin gıda ve gıda ürünlerinin tarihteki yerini ve fonksiyonlarını analiz etmesi, gıda sektörüyle ilgili vizyonlarını geliştirmesidir.
      Öğrenme Çıktıları

      Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;

      • Gıda sektöründeki değişiklikleri takip ederek gelişmeleri değerlendirebilecektir
      • • Farklı gıda ürünlerinin tarih içindeki yeri ve önemini öğrenip bunun küresel seviyede yasam tarzına etkilerini tartışabilecektir
      • Farklı gıda ürünlerinin tarih içindeki yeri ve önemini öğrenip bunun küresel seviyede yasam tarzına etkilerini tartışabilecektir
      • Gelecekte bizi bekleyen gıda sektörünü tanımlayabilecektir
      • Gelecekteki gıda sektörü için yeni fikirler yaratabilecektir
      Ders Tanımı Bu derste, günümüzdeki trendlerin ve geleceğe yönelik yeni trendlerin anlaşılması için gıdanın zaman içerisindeki değişimi işlenecektir.
      Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

       



      Dersin Kategorisi

      Temel Ders
      Uzmanlık/Alan Dersleri
      Destek Dersleri
      X
      İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
      Aktarılabilir Beceri Dersleri

       

      HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

      Hafta Konular Ön Hazırlık
      1 Derse giriş
      2 Neden yemek çalışmaları? Warren Belasco, “Introduction” in Food: The Key Concepts. (New York: Berg, 2008), 1-13.
      3 Avcılar, toplayıcılar ve ilk çiftçiler Brian Hayden, “Hunting and Gathering”, in Encyclopedia of Food and Culture, Solomon H. Katz (ed.), vol. 2, (NY: Thomson, 2003), 222-226.
      4 Geleneksel yemek kültürleri Jeffrey M. Pilcher, “Chapter 1: The First World Cuisine” in Food in World History, (NY, London: Routledge, 2006), 8-16.
      5 İlişkinin sonuçları: ticaret, sömürgecilik, küreselleşme Jeffrey M. Pilcher, “Chapter 2: The Columbian Exchange” in Food in World History, ( NY. London: Routledge, 2006), 19-26.
      6 Şeker ve güç Jeffrey M. Pilcher, “Chapter 3: Sugar, Spice, and Blood” in Food in World History, ( NY. London: Routledge, 2006), 27-33.
      7 Ara Sınav
      8 Estetik ve connoisseurship Jean-Louis Flandrin, “Dietary Choices and Culinary Technique, 1500-1800”, in Food. A Culinary History from Antiquity to the Present. Jean-Louis Flandrin ve Massimo Montanari (eds.), (NY: Columbia University Press, 1999), 403-417.
      9 Restoranların ortaya çıkışı Jean-Robert Pitte, “The Rise of Restaurant”, Food. A Culinary History from Antiquity to the Present. Jean-Louis Flandrin ve Massimo Montanari (eds.), (NY: Columbia University Press, 1999), 471-480.
      10 Açlığın modern tarihi ve kıtlık Cormac O Grada, “Chapter 2: The Great Hunger” in The Great Irish Famine, (Macmillan, 1989), 39-64.
      11 Yemek, millet ve kimlik Alison K. Smith, “National Cuisines”, in The Oxford Handbook of Food History. Jeffrey M. Pilcher (ed.), (Oxford University Press, 2012), 444-460.
      12 Yemek sanayisinde küreselleşme ve “fast-food” Jeffrey M. Pilcher, “Chapter 11 ve 12: The Green Revolution and McDonaldization and its discontents” in Food in World History. (NY. London: Routledge, 2006), 100-112.
      13 Organik ve “slow food” alternatifleri Michael Pollan, “Chapter 8: All Flesh is Grass” The Omnivore’s Dilemma. A Natural History of Four Meals” (London: Penguin, 2006), 123-133.
      14 Yemek bilimi, pişirme ve moleküler gastronomi Nicholas Kurti, Herve This-Benckhard, “Chemistry and Physics in the Kitchen”, Scientific American Journal, 270 (4), 66-71.
      15 Dersin gözden geçirilmesi
      16 Final Sınavı

       

      Ders Kitabı

      Belasco, W. “Food: the key concepts”, New York: Berg, 2008. ISBN: 9781845206727

      Pilcher, J. M., “Food in World History”, NY, London: Routledge, 2006, ISBN 0-415-31146-2

      Kurti, N., & This-Benckhard, H., “Chemistry and Physics in the Kitchen”, Scientific American Journal, 1994, 270(4), 66-71.

      Önerilen Okumalar/Materyaller

      Mintz, S. “Sweetness and Power: The Place of Sugar in Modern History”, Penguin Books, 1986, ISBN 978-0140092332

      Katz, S. H. (ed), “Encyclopedia of Food and Culture”, three volumes, NY: Thomson, 2003, ISBN 978-0684805689

      Flandrin, Jean-Louis, Montanari, Massimo (eds.), “Food. A Culinary History from Antiquity to the Present”, NY: Columbia University Press, 1999, ISBN 9780231111546

      Pollan Michael, “The Omnivore’s Dilemma. A Natural History of Four Meals”, London: Penguin, 2006, ISBN 1594200823 p. 

       

      DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

      Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
      Katılım
      Laboratuvar / Uygulama
      Arazi Çalışması
      Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
      Portfolyo
      Ödev
      Sunum / Jüri Önünde Sunum
      1
      10
      Proje
      1
      25
      Seminer/Çalıştay
      Sözlü Sınav
      Ara Sınav
      1
      25
      Final Sınavı
      1
      40
      Toplam

      Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
      3
      60
      Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
      1
      40
      Toplam

      AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

      Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
      Teorik Ders Saati
      (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
      16
      3
      48
      Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
      (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
      16
      0
      Sınıf Dışı Ders Çalışması
      14
      2
      28
      Arazi Çalışması
      0
      Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
      0
      Portfolyo
      0
      Ödev
      0
      Sunum / Jüri Önünde Sunum
      1
      8
      8
      Proje
      1
      12
      12
      Seminer/Çalıştay
      0
      Sözlü Sınav
      0
      Ara Sınavlar
      1
      10
      10
      Final Sınavı
      1
      14
      14
          Toplam
      120

       

      DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

      #
      Program Yeterlilikleri / Çıktıları
      * Katkı Düzeyi
      1
      2
      3
      4
      5
      1

      Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır

      -
      -
      X
      -
      -
      2

      Gastronomi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirir

      -
      -
      -
      -
      -
      3

      Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirir ve karar verir

      -
      -
      -
      -
      -
      4

      Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilir ve buna ilişkin değerlendirmeler yapar

      -
      -
      -
      -
      X
      5

      Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alır

      -
      -
      -
      -
      -
      6

      Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarır

      -
      X
      -
      -
      -
      7

      Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına temel oluşturan gastronomi, tasarım, hukuk ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanır ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olur

      -
      -
      -
      -
      -
      8

      Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanır

      -
      -
      -
      -
      -
      9

      Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin etik değerlere sahip olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle günceller ve geliştirir

      -
      -
      -
      -
      -
      10

      Bir yabancı dili kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. (European Language Portfolio Global Scale”, Level B1)

      -
      -
      -
      -
      -
      11

      İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır

      -
      -
      -
      -
      -
      12

      İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirir

      -
      -
      -
      -
      -

      *1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest


      HABERTÜM HABERLER

      Akdeniz Koruma Derneği
      Akdeniz Koruma Derneği

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...

      Devamı
      10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları
      10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

      Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "10'uncu Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" başlığı altında düzenlenecek olan ses, ...

      Devamı
      İzmir Ekonomi’den Yürekleri Isıtan Sürpriz
      İzmir Ekonomi’den Yürekleri Isıtan Sürpriz

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Mardin’in Derik ilçesindeki Bayır İlkokulu’nda okuyan minik kardeşlerine sürpriz yapmak ...

      İlgili SKA:
      3
      4
      10
      16
      17
      Devamı
      Minik Şeflerden ‘Yılbaşı’ Kurabiyeleri
      Minik Şeflerden ‘Yılbaşı’ Kurabiyeleri

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, eğlenceli ve rengarenk ‘yılbaşı kurabiyeleri’ hazırlayarak yeni yıl coşkusunu doyasıya ...

      İlgili SKA:
      4
      12
      17
      Devamı
      İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı
      İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bu yıl 9’uncusu kutlanan ‘Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında ünlü İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu ...

      İlgili SKA:
      3
      17
      Devamı
      Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
      Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama

      Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...

      Devamı
      Genç Şefler, Festivale Lezzet Kattı
      Genç Şefler, Festivale Lezzet Kattı

      İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘Gıdanın Egemenliği’ temasıyla 7’ncisi düzenlenen İzmir GastroFest’e, hazırladıkları lezzetlerle ...

      İlgili SKA:
      2
      3
      Devamı
      Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
      Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli

      Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak ...

      Devamı

      YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ

      Detaylar

      KÜRESEL KARİYER

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.

      Daha Fazlası..

      BİLİME KATKI

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.

      Daha Fazlası..

      İNSANA DEĞER

      İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.

      Daha Fazlası..

      TOPLUMA FAYDA

      22 yıllık güç ve deneyimini toplumsal çalışmalara aktarmak..

      Daha Fazlası..
      İzmir Ekonomide yapacağın Lisansüstü eğitimle bir adım öndesin
      Lisansüstü Programları Doktora Programları
      İzmir Ekonomide yapacağın Lisansüstü eğitimle bir adım öndesin
      Lisansüstü Programları Doktora Programları
      İzmir Ekonomi Üniversitesi
      izto logo
      İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
      ito vakfı logo
      kuruluşudur.
      Logo

      İzmir Ekonomi Üniversitesi
      Sakarya Caddesi No:156
      35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

      kampus İzmir

      • Üniversite
      • İEÜ'DE HAYAT
      • KAMPÜS YAŞAM
      • ÜNİVERSİTE İZMİR'DE YAŞANIR
      • PATENTLER
      • Kampüsİzmir
      • STÜDYO ve LABORATUVARLAR
      • Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi
      • Kütüphane
      • KARİYER YÖNLENDİRME MERKEZİ
      • Çocuk Üniversitesi
      • İletişim

      İEÜ © Tüm hakları saklıdır.

      İEU