Bizi takip edin
|
EN

UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

CLM 496 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Mezuniyet Projesi - II
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
CLM 496
Bahar
0
4
2
6

Ön-Koşul(lar)
  CLM 495 Başarılı olmak (En az DD notu almış olmak)
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri Olgu / Vaka çalışması
Soru & Cevap
Deney / Laboratuvar / Atölye uygulama
Anlatım / Sunum
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı -
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Dersin amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında edinilen bilgi ve beceriler çerçevesinden bir mezuniyet projesi hazırlamak ve sunmaktır.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Disiplinler arası çalışabilecektir
  • Gastronomi alanında araştırma projesi geliştirebilecektir.
  • Proje konusu üzerinde risk yönetimi analizi gerçekleştirebilecektir
  • Mesleki etik değerleri tanımlayabilecektir.
  • Gastronomi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisini tartışabilecektir.
  • Gastronomi uygulamalarının çevresel, ekonomik, sosyal ve sürdürülebilirlik analizini gerçekleştirebilecektir
  • Girişimci bir şefin sahip olması gereken yetileri tanımlayabilecektir
  • Hazırlanan bir projeyi etkin şekilde sunabilecektir
Ders Tanımı Öğrenci öğrenmiş olduğu gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bilgi ve becerileri ile bir proje tasarlar, analizini yapar ve iş planları hazırlar. Günümüz teknolojisini kullanarak projenin detaylarını raporlayabilir ve sunumunu yapar.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
X
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Proje konularına bağlı metotların belirlenmesi Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2 Mesleki etik değerler Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
3 Proje yönetimi ve risk yönetimi Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
4 Gastronomide girişimcilik Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
5 Gastronomi uygulamalarının çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik analizi - 1 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
6 Gastronomi uygulamalarının çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik analizi – 2 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
7 Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 1 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
8 Ara sunum
9 Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 2 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
10 Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 3 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
11 Girişimci bir şefin sahip olması gereken yetiler bilgilendirmesi Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
12 Sunum Teknikleri – 1 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
13 Sunum Teknikleri– 2 Proje danışmanıyla toplantı Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
14 Projeyi gözden geçirme Proje danışmanıyla toplantı
15 Projeyi gözden geçirme Proje danışmanıyla toplantı
16 Proje sunumu

 

Ders Kitabı

Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Önerilen Okumalar/Materyaller

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
1
10
Laboratuvar / Uygulama
Arazi Çalışması
1
30
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
20
Proje
1
40
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
Final Sınavı
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
4
100
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
0
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
4
64
Sınıf Dışı Ders Çalışması
14
2
28
Arazi Çalışması
1
56
56
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
0
Portfolyo
0
Ödev
0
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
12
12
Proje
1
20
20
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
0
Ara Sınavlar
0
Final Sınavı
0
    Toplam
180

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır

X
2

Gastronomi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirir

3

Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirir ve karar verir

4

Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilir ve buna ilişkin değerlendirmeler yapar

X
5

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alır

X
6

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarır

X
7

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına temel oluşturan gastronomi, tasarım, hukuk ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanır ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olur

X
8

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanır

X
9

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin etik değerlere sahip olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle günceller ve geliştirir

X
10

Bir yabancı dili kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. (European Language Portfolio Global Scale”, Level B1)

11

İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır

12

İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirir

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


 SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.