UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner yönetimindeki etkinlikte, küçük şefler kendi el becerileriyle yaptığı pastaları ailelerine sundu. Eğitmen Şef Öner, çocukların hazır gıda ürünlerle beslendiğini, mutfağı tanımadığını belirterek, “Hazır gıda ürünleri yerine mutfakta kendi tatlılarını yaparak mutfağı tanıyorlar. Günümüzdeki en büyük problem çocuklarımızın yedikleri ürünlerle ilgili bilgeye sahip olmalarıdır. Çocuklar, çileğin, domatesin ağaçta yetiştiğini düşünüyor. Mutfakta hem kullanacağı malzemeleri öğreniyor hem de sağlıklı besinler elde ediyorlar” dedi.
Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmayı da istediklerini aktaran Öner, malzemelerdeki değişimleri çocukların gözlemleyebileceğini söyledi. Öner, “Şeker, un gibi malzemelerin nasıl karıştığını ve form bulduğunu gösteriyoruz. Malzemelerin form tutmalarını kendileri sağlıyor. Çikolata eridiğinde nasıl formunun değiştiğini görüyorlar. Matematik, fizik, kimya dersleri gibi kavramsal işlem yapıyorlar. Böylece mesleğimizi tanıtıyoruz” diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.