UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner yönetiminde, İzmir Türk Koleji Anaokulu beceri mutfaklarında gerçekleşen etkinlikte, küçük şefler kendi tatlılarını yapma gururu yaşadı. Eğitmen Şef Öner, çocukların hayranlık içinde mutfakla ilgilendiklerini belirterek, “Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmayı amaçladık. Değişim de temalarımızdan bir tanesiydi. Kurabiye yapımında kullandığımız şeker, un gibi malzemelerin nasıl karıştığını ve form bulduğunu gösterdik. Onların el becerilerinin gelişmesi açısından kurabiyeleri yuvarlayıp şekil vermelerine katkıda bulunduk, kendi kurabiyelerini yaptılar” dedi.
Mutfak sanatlarını da anlatmak istediklerini vurgulayan Şef Öner, “Öğrencilerimiz, mesleğimizi farklı ortamlarda uygulama imkânı buldu. Gelecekte restoranlarda çalışacak olabilirler ama mesleğimizi başkalarına aktarabilmenin önemli bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
İTK Anaokulları Direktörü Burçin Bozok da, pişirme değişim-dönüşüm etkinliğinin çocukların doku, tat, koku ve işitme duyularının gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Bozok, “Bu çalışma motor kaslarının gelişimine de destek verirken aynı zamanda çocuğun takım çalışmasına yatkın, estetik algısı gelişmiş ve akıl yürütme becerisine sahip bir birey olarak yetişmesine katkıda bulunuyor” dedi.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.