
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bizi Yakından Tanıyın
Dünyada uzun zamandır çeşitli üniversite ve enstitülerin programları arasında yer alan mutfak sanatları, ülkemizde de ilgi odağı haline gelmiştir. Bunda, kültürel yapıdaki değişimin etkisi olduğu kadar, Türkiye’nin en hızlı gelişme gösteren sektörünün turizm olmasının da önemli payı bulunmaktadır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün amacı pratik bilgi ve beceri sahibi olmanın yanı sıra, dünya mutfak kültürlerini bilen şefler yetiştirmektir. Bu bireyler genellikle hizmet sektöründe görev almakta, iletişim ve yönetimsel bilgi becerilerini geliştirici bir niteliğe sahip olarak yetiştirilmektedirler.
Eğitim dili İngilizce olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları programının amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Programı benzerlerinden farklı kılan en önemli özellik, yönetim bilgi ve becerilerinin yaratıcılık, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik kavramları ile birlikte geliştirilmesine özel bir önem verilmiş olmasıdır. Dört yıllık lisans eğitimi süresince doğa bilimleri, işletme, yönetim ve turizm alanlarından ders alan öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamalı eğitim ile pekiştirmektedirler. Öğrencilerimiz, geleneksel ve yerel lezzetler ile pişirme tekniklerini, Dünya mutfakları eğitimi ile pekiştirerek mezun olmaktadırlar.
Mesleki eğitimleri ile beraber, öğrencilerimiz, üniversitemiz tarafından verilmekte olan ikinci bir yabancı dili daha öğrenmektedirler. İkinci yabancı dile hakim bir şekilde mezun olan öğrencilerimiz sektörde teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidermektedirler.
Eğitim programımızda toplam 100 iş günü olmak üzere 2 adet zorunlu staj bulunmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı staj programları ile birlikte öğrencilerimiz mezun olmadan önce değişik kültürlerde mutfak deneyimi kazanımı şansı bulmaktadırlar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü size enfes gelecek.
HABER |TÜM HABERLER

Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.

‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak

Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf

‘Mutfak’ta Örnek Birliktelik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj imkanlarını geliştirmek için yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Bilsev Group ile protokol imzaladı.

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve