![634_carousel_tr.jpeg](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/banners/634_carousel_tr.jpeg)
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
RAMAZAN SOFRALARI GÜNCELLENDİ
![RAMAZAN SOFRALARI GÜNCELLENDİ](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/7123_1.jpeg)
Ramazan sofralarını süsleyen asırlık Anadolu yemekleri, gastronomik dokunuşlarla günümüze uyarlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Koordinatörü Şef Tolgahan Kamiloğlu, aşurelik buğday pilavını kuru soğan yerine pırasa, taze soğan, tereyağı ve et suyu ile birleştirdiklerini söyledi.
KUZU YAHNİYE BADEM VE PEKMEZ
Ramazan sofralarını süsleyen asırlık Anadolu yemekleri akademik mutfaklarda yeni bir dokunuşla lezzete dönüşüyor.
Öğrencilere geleneksel yemek kültürünü öğrettiklerini belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfak Koordinatörü Şef Tolgahan Kamiloğlu, daha sonra da tatları geliştirerek yeniliğe açtıklarını belirtti. Et yemeklerine bölgesel veya yöresel zenginliklerin katılabileceğini anlatan Kamiloğlu, ‘’Kuzu etiyle yapılan yahniyi çağla badem, kimyon tohumu ve yine geçmişten gelen bir tat olan pekmez ile birleştirdik. O dönem sofralarda olmayan kurutulmuş domates ile geleneksel bir tarif modern bir kimliğe dönüştürülebilir’’ dedi.
HELVAYA DİL PEYNİRİ
Aşurelik buğday pilavını kuru soğan yerine pırasa ve taze soğan, tereyağı ve et suyu ile birleştirdiklerini, üzerine de limon rendeleyerek güncellediklerini ifade eden Kamiloğlu, ‘’Örneğin sarayda yapılan helvanın içine dil peyniri katmak mümkün. Böylece geleneksel bir tadın yeni dokuya dönüşmesini sağlayabiliriz.’’ diye konuştu. Tolga Kamiloğlu, son dönemlerde Türk geleneklerine uygun pişirilen ve lokal lezzetleri yansıtan menülerin, dünya arenasında börek, helva gibi lezzetlerle ön plana çıktığını sözlerine ekledi. Güncellenmiş yemek tariflerini herkesin evinde uygulayabileceğini de söyledi.
HABER |TÜM HABERLER
![Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9289_1_th.jpeg)
Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak üzere Avrupa’daki
![‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik ‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9106_1_th.jpeg)
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı
![“Genlerimizde İyi Eğitim Var” “Genlerimizde İyi Eğitim Var”](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9103_1_th.jpeg)
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
![Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8969_1_th.jpeg)
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
![Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8943_1_th.jpeg)
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
![Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8884_1_th.jpeg)
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
![İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8818_1_th.jpeg)
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
![Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8759_1_th.jpeg)
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.