UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN
Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, fuar konuklarına tarhana çorbası, bakla fava, rum mezesi, çingene pilavı, turpotu, radika, cibes ekşilemesi, balkabağı sinkonta’dan oluşan başlangıcın ardından ağır ateşte pişmiş kuzu etli arapsaçı, şevketi bostan sundu. Öğrenci Şefler, birçok yöresel lezzetin yanında ana yemekte fırında rezeneli Karaburun çipura buğulama yaptı. Tatlı olarak da kaymaklı şambali ve kazandibi ikram etti.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, kongre için bütün bölüm öğrencilerinin ayrı ayrı çalıştığını belirterek, “Öğrencilerimiz, mutfak sanatlarının en ince ayrıntılarını hem öğreniyor hem de pratiğe döküyor. Yemeklerin hazırlanmasından tabaklanması ve sunumuna dek öğrencilerimiz görev aldı. Kongrenin ev sahiplerinden biri olarak yöremizin lezzetlerini en iyi şekilde sunmak istedik. Yerel otlarımız, bu açıdan ön plana çıktı. Doğada yetişenler, sofralarda sunulanlara yön veriyor. Bu da kültürü, yaşamı etkiliyor. Öğrenci şeflerimizin dünya mutfaklarına açılırken öncelikle kendi mutfak kültürlerine hâkim olmasını önemsiyoruz” dedi.
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.