![634_carousel_tr.jpeg](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/banners/634_carousel_tr.jpeg)
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
![Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8561_1.jpeg)
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf ömrü uzun, tok tutan ve besleyici değeri yüksek ürünler hazırladı. Sömestr tatili olmasına rağmen üniversiteye gelerek mutfağı açan İEÜ’lü gençlerin yaptığı ekşi mayalı, çavdarlı, nohut unlu ve yulaf ezmeli gıda ürünleri, paketlenip kolilenerek depremzedelere ulaştırılmak amacıyla yola çıktı.
Eğitmen şefler Erinç Mert Çelik ve Aypar Satı’nın yönlendirmesiyle çalışmalarını tamamlayan gençler; ürünleri hazırlarken ekşi maya, fındık, kuru üzüm, zeytinyağı ve pekmez gibi malzemeler kullandı. İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Turhan, Türkiye’ye yasa boğan deprem felaketinin acısını ilk günkü gibi hissettiklerini belirtti. Elinden geldiği kadar herkesin, az ya da çok demeden depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmesi gerektiğini ifade eden Turhan, öğrencilerin de bu amaçla mutfağa girdiğini söyledi.
ULAŞIM VE MUHAFAZA KOŞULLARINI DİKKATE ALDIK
Prof. Dr. Turhan, “Ulaştırma sürecinde geçecek zamanı ve deprem bölgesindeki muhafaza koşullarını da göz önünde bulundurarak ürünleri yaptık. Klasik beyaz un ve şeker kullanarak kalorisi yüksek ancak raf ömrü ve besleyici değeri düşük ürünleri hazırlamaktan kaçındık. Bunlar yerine; ekşi maya, çavdar unu, nohut unu, yulaf ezmesi, fındık, kuru üzüm, zeytinyağı, pekmez kullandık. Ürünlerin, bu soğuk kış günlerinde, tüketenleri ısıtan ve uzun süre tok tutma kapasitesine sahip, enerji veren nitelikte olmalarına özen gösterdik. Gluten intoleransı nedeniyle beslenme zorluğu yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları da dikkate aldık ve bazı ürünlerimizi özel bir reçeteyle hazırladık” dedi.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
![Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9289_1_th.jpeg)
Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak üzere Avrupa’daki
![‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik ‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9106_1_th.jpeg)
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı
![“Genlerimizde İyi Eğitim Var” “Genlerimizde İyi Eğitim Var”](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9103_1_th.jpeg)
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
![Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8969_1_th.jpeg)
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
![Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8943_1_th.jpeg)
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
![Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8884_1_th.jpeg)
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
![İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8818_1_th.jpeg)
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
![Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8759_1_th.jpeg)
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.