![634_carousel_tr.jpeg](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/banners/634_carousel_tr.jpeg)
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
![Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8067_1.jpeg)
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’ edildi. Müfredatta işlenen konulardan öğrencilere sağlanan fiziki imkanlara kadar birçok konuda eksiksiz görülen İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye’de bu alanda eğitim veren lisans programları arasında ‘5 yıl süreyle’ akreditasyon alan ilk ve tek bölüm oldu.
Turizm endüstrisi paydaşlarının beklentilerini karşılamak üzere, lisans programlarının kalite güvencesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan TURAK, İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü iki ay boyunca titizlikle değerlendirdi. Öğretim kadrosu ve planı, yönetim yapısı, eğitim altyapısı, kurum desteği ve parasal kaynaklar, program öğrenme çıktıları gibi birçok başlık altında yapılan inceleme neticesinde İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, büyük başarıya imza atarak eğitim kalitesini tescilledi.
YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ
İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Betül Öztürk, bölüm olarak akredite olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Dr. Öztürk, “Gençlerimize, yeme-içme sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçlayan bölümümüz, vermiş olduğu eğitimin kalitesini bir kez daha gösterdi. Eğitim ve araştırma alanında yaptığımız nitelikli çalışmalar sayesinde, bilgi ve değer üreten bir lisans programı unvanını almak gurur verici. Gastronomi, dünya genelinde ilginin sürekli arttığı, oldukça popüler bir alan. Biz de bu doğrultuda, ülkemizi uluslararası alanda temsil edebilecek nitelikli iş gücünü yetiştirmek istiyoruz. Şu anda bu tanımlara uyan çok sayıda mezunumuz var. Amacımız, eğitim kalitemizi her geçen gün artırarak bölümüzdeki mevcut başarı hikayelerine yenilerini eklemek” diye konuştu.
TOPLUMSAL GELİŞİME KATKI
Bölüm olarak; içinde odaların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şefler ve kamuda görev yapan isimlerin yer aldığı bir danışma kurulu oluşturduklarını ifade eden Dr. Öztürk, akreditasyonun ardından kurulun ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptığını belirtti. Dr. Öztürk, “Rektörümüz Prof. Dr. Murat Aşkar’ın katılımı ile yapılan toplantımızda, iş dünyasının ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hangi stratejik adımların atılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hayata geçireceğimiz ortak projeler ve sağlayacağımız iş birlikleriyle bölgemiz ve şehrimizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Netleşen çalışmaları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Danışma Kurulu toplantısı, İEÜ’lü şef Tolgahan Kamiloğlu’nun eğitmenliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin yemek sunumu ile sonlandı.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
![Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9289_1_th.jpeg)
Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak üzere Avrupa’daki
![‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik ‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9106_1_th.jpeg)
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı
![“Genlerimizde İyi Eğitim Var” “Genlerimizde İyi Eğitim Var”](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/9103_1_th.jpeg)
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
![Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8969_1_th.jpeg)
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
![Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8943_1_th.jpeg)
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
![Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8884_1_th.jpeg)
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
![İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8818_1_th.jpeg)
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
![Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi](https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/images/uploads/haber/8759_1_th.jpeg)
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.