
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’ edildi. Müfredatta işlenen konulardan öğrencilere sağlanan fiziki imkanlara kadar birçok konuda eksiksiz görülen İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye’de bu alanda eğitim veren lisans programları arasında ‘5 yıl süreyle’ akreditasyon alan ilk ve tek bölüm oldu.
Turizm endüstrisi paydaşlarının beklentilerini karşılamak üzere, lisans programlarının kalite güvencesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan TURAK, İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü iki ay boyunca titizlikle değerlendirdi. Öğretim kadrosu ve planı, yönetim yapısı, eğitim altyapısı, kurum desteği ve parasal kaynaklar, program öğrenme çıktıları gibi birçok başlık altında yapılan inceleme neticesinde İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, büyük başarıya imza atarak eğitim kalitesini tescilledi.
YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ
İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Betül Öztürk, bölüm olarak akredite olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Dr. Öztürk, “Gençlerimize, yeme-içme sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçlayan bölümümüz, vermiş olduğu eğitimin kalitesini bir kez daha gösterdi. Eğitim ve araştırma alanında yaptığımız nitelikli çalışmalar sayesinde, bilgi ve değer üreten bir lisans programı unvanını almak gurur verici. Gastronomi, dünya genelinde ilginin sürekli arttığı, oldukça popüler bir alan. Biz de bu doğrultuda, ülkemizi uluslararası alanda temsil edebilecek nitelikli iş gücünü yetiştirmek istiyoruz. Şu anda bu tanımlara uyan çok sayıda mezunumuz var. Amacımız, eğitim kalitemizi her geçen gün artırarak bölümüzdeki mevcut başarı hikayelerine yenilerini eklemek” diye konuştu.
TOPLUMSAL GELİŞİME KATKI
Bölüm olarak; içinde odaların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şefler ve kamuda görev yapan isimlerin yer aldığı bir danışma kurulu oluşturduklarını ifade eden Dr. Öztürk, akreditasyonun ardından kurulun ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptığını belirtti. Dr. Öztürk, “Rektörümüz Prof. Dr. Murat Aşkar’ın katılımı ile yapılan toplantımızda, iş dünyasının ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hangi stratejik adımların atılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hayata geçireceğimiz ortak projeler ve sağlayacağımız iş birlikleriyle bölgemiz ve şehrimizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Netleşen çalışmaları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Danışma Kurulu toplantısı, İEÜ’lü şef Tolgahan Kamiloğlu’nun eğitmenliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin yemek sunumu ile sonlandı.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER

Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf

‘Mutfak’ta Örnek Birliktelik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj imkanlarını geliştirmek için yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Bilsev Group ile protokol imzaladı.

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve

BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ

KARANTİNA SÜRECİNDE SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, dengeli ve yeterli beslenme için kolayca yapılabilecek yemek tarifleri hazırladı. Tarifler üniversitenin sosyal