
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde görev yapan, uluslararası alanda tecrübeye sahip deneyimli şefler Tolgahan Kamiloğlu, Semen Öner ve Melih Demirel, 14 Ağustos’a kadar devam edecek proje kapsamında, sosyal medya üzerinden sürpriz programlar yapacak, mail üzerinden kendilerine yöneltilen soruları anında yanıtlayacak.
Yemek tariflerinden gastronomi alanında yaşanan tüm gelişmelere kadar hangi yaşta olursa olsun herkes, merak ettiği soruları gastronomy@ieu.edu.tr adresinden yazabilecek. İEÜ’nün eğitmen şefleri, kendilerine yöneltilen sorulara detaylı olarak anında cevap verecek. Ayrıca, İEU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarının heyecan dolu kariyer maceraları, dünyaca tanınmış gastronomi okulları ile İzmir gastronomi sektörünün öncüleriyle söyleşiler de gerçekleştirilecek.
ÖRNEK PROJE
İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, ‘E-Chef’ projesini ilk kez başlattıklarını belirterek, çağın gereksinimi olan dijitalleşme aracılığıyla benzersiz bir çalışmaya imza attıklarını vurguladı. Dr. Öztürk, “Dijital dünya ile gastronomi dünyasını aynı platformda birleştirerek, kendi online şeflerimizi yarattık. Pandemiyle birlikte ‘dijitalleşme’ süreci oldukça hızlandı. Artık kurumlar, hangi alanda olursa olsun online projelere ağırlık veriyor. Bu tarz projeler, önümüzdeki dönemlerde daha da artacak. Başlattığımız ‘E-Chef’ projesinin de gastronomi alanında örnek olduğunu düşünüyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN DE FIRSAT
Dr. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “E-Chef adlı platform sayesinde, gastronomi dünyası ve eğitimi üzerine merak edilen tüm sorulara cevap bulunacak. Herkes, gastronomiyle ilgili aklına takılan bir konuda istediği bilgiye kolayca ulaşmış olacak. Gastronomi eğitimi almak isteyen aday öğrenciler için de akıllarına takılan ne varsa öğrenmeleri açısından önemli bir fırsat sunmuş olacağız. ‘E-Chef’, sadece soru yöneltmek üzerine değil. 14 Ağustos’a kadar sürpriz konuklarla, birbirinden özel etkinlikler de planlayacağız.”
HABER |TÜM HABERLER

Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf

‘Mutfak’ta Örnek Birliktelik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj imkanlarını geliştirmek için yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Bilsev Group ile protokol imzaladı.

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve

BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ

KARANTİNA SÜRECİNDE SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, dengeli ve yeterli beslenme için kolayca yapılabilecek yemek tarifleri hazırladı. Tarifler üniversitenin sosyal