UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ
Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.
İzmir’de Çeşme, Alaçatı, Şirince, Efes Antik Kenti gibi farklı ilçelerde çekim yapan ekip, Ege mutfağının bilimsel yönünü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde keşfetti. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Kamiloğlu, program için Tarhana, Lorlu Kabakçiçeği Kızartması, Turp otu, Arapsaçı ve Deniz Börülceli Ege Otları Salatası yatağında Ceviz Kaplı Jumbo Karides, Balıklı Yaprak Sarma, Midye Dolma ve Fırınlanmış Tahin Helvadan oluşan bir menü hazırladı. Çekimlerde, İzmir ve Ege yemek kültürü üzerine bilgiler veren Eğitmen Şef Kamiloğlu, “Ege mutfağına Ruslar çok yabancı. Çok zengin deniz ve ot çeşitlerimiz var. Akdeniz beslenme şekli çok ilgilerini çekti. Zeytinyağı, deniz ürünleri, sebzeler, Ege otları, beslenmemizin büyük bir parçasını oluşturuyor. Pişirilme tarzlarını ve hikâyelerini anlattığımız bir program oldu. Mutfak sanatları alanında uluslararası eğitim vermemiz de çok dikkatlerini çekti” dedi.
‘Rusların ilgisi Antalya’nın ardından İzmir’
Program yapımcısı Anna Isaeva da, Rusya’da İzmir’in pek bilinmediğini, arkadaşlarından ve turist olarak gelenlerden kente ilişkin çok güzel anılar dinlediğini söyledi. Türkiye’nin farklı kentlerinden dâhil insanların İzmir’e dinlenmeye geldiğini duyduğunda çok şaşırdığını ancak bunun gerçek olduğunu anladığını aktaran Isaeva, “Türklerin dahi seçtiği İzmir’i görmek ve tanıtmak istedik. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi bize çok güzel ev sahipliği yaptı. Bölge mutfağını tanıtmak ve bu alanda eğitim verildiğini görmek bizleri şaşırttı. Çok lezzetli yemekler yedik. Şimdi de bunları Rusya’da ekranlara taşıyacağız. Antalya’nın ardından İzmir’in yeni bir keşif alanı olacağını düşünüyorum” diye konuştu
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.