
UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.
Her gün farklı bir menüyle konuklarının karşısına çıkan Canbulat, butik ve kaliteli bir mutfak oluşturmak istediğini belirterek, “Bizim gibi nitelikli eğitim almış şeflerin, sektörü daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Bu yüzden biz kendi ekşi maya ekmeğimizi, yoğurdumuzu, turşumuzu yapıyoruz. Dışarıdan ürün almamaya çalışıyoruz. Her güne farklı bir menü hazırlıyoruz. Böylece konuklarımız farklı lezzetlerle karşılaşıyor” dedi.
“Oya gibi işlenen vizyon”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı eğitimle mutfak dünyasına dair bütün incelikleri öğrendiklerini, 4 yıllık süreçte oya gibi işlenen vizyon aktarımı olduğunu vurgulayan Canbulat, eğitim dilinin İngilizce olmasıyla birlikte Urla’da yerleşmiş yabancı ailelerle yemek ve mutfak üzerine sohbet ettiğini, uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti. Odun fırınında yemeklerini pişirdiği sadece güveç kullandığına dikkat çeken Canbulat, “Kaybolmak üzere olan bu geleneği yaşatmak istiyorum. Fırının ve güvecin yemeklere lezzet kattığına inanıyorum. Mevsimi takip etmek için menüyü her gün değiştiriyorum. Taze ürün, benim mutfağımda yeni bir anlayışla her gün yeniden doğuyor. Bu dünya genelinde de yaygınlaşmaya başlan bir akım. Benim için her gün standart bir menünün olması çok sıkıcı” diye konuştu.
‘Lezzetin doğru yolu’
Unutulan tarifleri yeniden yorumladığını da aktaran Canbulat, böylece konukların geçmişteki güzel lezzetleri yeniden yakaladığını söyledi. Levan adının ekmekten alınan maya anlamı taşıdığını bunun yanı sıra yeni nesil anlamının da olduğunu ifade eden Canbulat, mutfağının açık olduğuna ve konuklarının yapılan bütün işlemleri görebildiğine değindi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uluslararası şeflerle birlikte dünya mutfağına adım attıklarını da kaydeden Canbulat, “Geleneksel lezzetlerin özüne dokunmadan yenilikler katıyoruz. Üniversitemde aldığım eğitimimin bana en büyük katkısı vizyon oldu. Bu vizyon ve girişimcilik sayesinde Lokanta Levan’ı hayata geçirebildim. Urla’da olmam sebebiyle de burada mevsim sebzelerine ve et ürünlerine kolaylıkla ulaşıyorum. Yerel üreticiden aldığım ürünleri geleneksel yöntemlerle konuklarıma sunuyorum. Konuklarımın, eski ve tanıdık ama şimdinin unutulan lezzetini yakaladıklarını söylemeleri doğru yolda olduğumu gösteriyor” dedi.
HABER |TÜM HABERLER

Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.

Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’

Türk mutfağı için dev birliktelik
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi’nde ders olmasını sağlayan, 5 yıl sürecek ‘Turquality’ projesi

ABD’ye canlı yayında ‘Türk mutfağı’ dersi
Turquality Projesi kapsamında gerçekleşen çevrim içi tadım etkinliğinde Türk şefler, ABD'nin ünlü şeflerine canlı yayında Türk baharatları kullanarak kuzu şiş, çipura ve

BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ

KARANTİNA SÜRECİNDE SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, dengeli ve yeterli beslenme için kolayca yapılabilecek yemek tarifleri hazırladı. Tarifler üniversitenin sosyal

RAMAZAN SOFRALARI GÜNCELLENDİ
Ramazan sofralarını süsleyen asırlık Anadolu yemekleri, gastronomik dokunuşlarla günümüze uyarlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Koordinatörü Şef Tolgahan

KARANTİNA SÜRECİNDE DUYGUSAL YEME
Koronavirüsten korunmak amacıyla evde vakit geçirilen süreçte fazla yiyecek tüketenlere, “duygusal yeme” uyarısı geldi.

ASIRLIK LEZZETLER BURSA DÖNÜŞECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının birbirinden özel lezzetleri ile gizemli öykülerini, bilim ışığında gün yüzüne çıkarmak amacıyla "Yemek Masası/Asırlık

MSYB ÖĞRENCİLERİ BTA İZMİR'DE
CLM 202 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz BTA Catering Services Izmir ’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Şef Selçuk Bağ ve gıda güvenliği

FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü CLM 301 ve CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı, CLM 305 Türk Mutfağı, CLM 203 Sanat, Tasarım ve

"1 KURABİYE 1 UMUT"
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, şefleri Melike Konday ile Pastacılık dersi kapsamında yılbaşına özel “1 Kurabiye 1 Umut” projesi kapsamında rengarenk makaronlar

MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE
CLM 209 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Swissotel Büyük Efes İzmir’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Executive Chef Sedat Buğday ve

MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, dünyada her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Haftası kapsamında İtalyan Şef Francesco Pucci’yi ağırladı. Öğrencilerimiz, şefin beraberinde

MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği
CLM 305 Türk Mutfağı dersinin bugünkü konuğu Kokoreççi Baki Usta'nın şefi Volkan Çolak oldu. Gezginkereviz ve harbiyiyorum gibi bloggerlarla Peyvend Merttürk'ün hazırlayıp sunduğu

GASTROFEST ETKİNLİĞİMİZDEN
İzmir’in ilk gastronomi festivali olan GastroFest 21 Ekim 2018’de tarihi Alsancak Garı’nda “Göç Mutfağı” teması ile gerçekleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve

MUTFAK KONAK: İZMİR LEZZETLERİ FESTİVALİ
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-19-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri Festivali’nde ünlü şefler ve alanlarında uzman kişiler tarafından atölye çalışmaları,

MAVİBAHÇE GASTRONOMİ FESTİVALİ
5-7 Ekim 2018 tarihinde İzmir Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Mavibahçe Gastronomi Festivali usta şefler, akademisyenler ve mutfağa gönül vermiş profesyonellerin keyifli söyleşilerı

MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI projesi kapsamında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün konuğu olan Bornova Ali Suavi İlköğretim

İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN
16.Nisan.2018’de geçekleşen üniversitemizin 17. Kuruluş yıldönümü töreni için kutlama pastası bölüm şeflerimiz Selcen Dabağ ve Ece Eryener tarafından hazırlandı. Bu özel günde

EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN
Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül

KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından ilan edilen “Dünya Zeytin Günü” kapsamında, , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu himayesinde Dünya Zeytin Günü kutlama programı ve Köstem Zeytinyağı müzesi açılış töreni 18

MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan İtalyan Şef Eugenio

10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Uygulama Restoran’ınde haftanın dört günü öğrenciler tarafından akademik ve idari personel için hazırlanan öğlen yemeği servisi 10

FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI
3. Sınıf öğrencilerinin MOF (Meilleur Ouvrier de France) ünvanına sahip Şef Joseph Viola ile bir hafta sürecek olan Fransız mutfak eğitimleri başladı.Öğrenciler

EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ
Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve

MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI
İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde buluştukları workshop'ta Ege’nin eşsiz lezzetlerini

ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ
Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve

UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur

İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR
İzmir Ekonomili genç şefler, enginara yeni tatlar katıyor. Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı

EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ
Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra

EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ
Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen

MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı

MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler

MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!
Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’
Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi

EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK
Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 –

EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ
Ege’nin dillere destan lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü uygulama mutfağında kayıt altına alınıyor. Yüzyıllar öncesine giden ve