UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
BÖLÜMÜMÜZE YENİ BAŞLAYACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE – Mutfak Terlikleri hk
Değerli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz,
Bölümümüzde eğitim-öğretim programında yer alan uygulamalı dersler mutfaklarda yürütülecektir. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında mutfak alanlarında uymanız gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar, üniformanız ve ayakkabınızı (veya terliğiniz) da kapsamaktadır.
Üniforma ve ayakkabı/terlik modelleriniz bölüm tarafından tespit edilmiştir.
11 Ekim 2021 tarihinde 2021-22 akademik yılı Güz dönemi başlayacaktır. Bu tarihe kadar temin etmeniz gerekmektedir. Belirtilen üniforma ve ayakkabı/terliğiniz olmadan derslere katılım gösteremezsiniz.
Üniforma, ayakkabı/terlik ile ilgili bir sorunuz olması durumunda Bölüm Satın Alma ve Maliyet Sorumlusu Oğuz Olgun (olgun.oguz@ieu.edu.tr, (0232) 4888165 ile iletişime geçmenizi rica ederiz.
Başarılar dileriz,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı
TERLİK
Ürün Adı : Birkenstock Superbirki Modeli (Mutfak Terliği)
Renk : Siyah olmak zorundadır.
Ürün Özellikleri:
BIRKENSTOCK SUPERBIRKI
- Çıkarılabilir. Orijinal mantardan ortopedik tabanlık 30 °C'ye kadar yıkanabilir. Tabanlık çıktıktan sonra 80 °C'ye kadar yıkanabilir.
- İç tabanlık sayesinde basınç noktaları eşit olarak tüm tabana yayılır ve ayağın bio mekanik hareketleri doğal olarak desteklenir. Uzun süre ayakta kalmamıza yardımcı olur. Baskı altında kalmış ayak başparmaklarının arasını açarak doğal hareketlerini sağlar.
- Özellikle yükseltilmiş topuk kısmı ve rahatlıkla temizlenebilir olması nedeni ile asıl kullanımı Hastane, Gıda, Teknoloji ve Bahçe ile ilgili ortamlardır.
- Kayganlığa karşı özellikte taban yapısı vardır.
- Yayvan yapısı nedeni ile rahat duruş ve yürüyüş sağlar.
- Asit ve yağlara karşı dayanıklıdır.
- Çevreye saygılı biçimde kimyasal sertleştiriciler konulmadan FCKW olmadan üretilmiştir.
(Formmedikal Birkenstock markasının Türkiye distribütörüdür)
MUTFAK AYAKKABISI
Temin Edilecek Ürün Adı : İş Güvenliği Mutfak Ayakkabısı
(Aşağıda belirtilen özellikleri sağlayan tüm markalar uygundur)
Renk : Siyah Olmak Zorundadır
Ürün Özellikleri:
- Ayak üstüne herhangi ağır ekipman veya eşya düşmesine karşın çelik burunlu olmalıdır
- Asit ve yağlara karşı dayanıklılığı için deri olmalıdır
- Ayakkabı içine kaçacak herhangi bir sıvıyı önlemek için ipsiz ve üstü kapalı olmalıdır
- Kaymalara karşı direnç sağlayan taban özelliği olmalıdır
- Uzun süre ayakta kalmamıza yardımcı olacak konforlu iç taban özelliği olmalıdır
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.